domcio1000 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 witam panowie mam w swojej b7 silnik 1.9 BRB i ostatno mam probem niedawno zaczal mi ciezko zapalac tzn. jak silnik byl rozgrzany i wyszlem z auta i wrocilem za ok 10 do 15 min to nie chcial zapalic ale po dlugim kreceniu wreszcie zaskoczyl . wymienilem uszczelniacze na PD i problem sie skonczyl zapala za kazdym razem ok .ale po rej robocie pali ok 1 litra na 100km wiecej no i nie ma tej mocy co mial wczesniej .Dodam ze pompowtryski ustawilem tak jak byly przed wyjeciem no i wszystko zlozylem tak tak jak bylo . CO MOZE BYĆ ze tak sie dzieje?????? .Moze ktos mial juz taki przypadek bledow zadnych nie ma i nie bylo na vagu.
Pawelkiwi Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jeśli pompki ustawiłeś zgodnie z manualem to może ten 1 litr to wynik np. niższej temperatury ? Edit Zapomniałem o mniejszej mocy co z temperaturą wcześniejsza odpowiedź nie ma nic wspólnego. Pozostaje do weryfikacji góra. Sprawdź kąt synchronizacji wału z górą, bipy, dawki.
Rekomendowane odpowiedzi