Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

kupilem na szrocie....

---------- Post dopisany at 21:42 ---------- Poprzedni post napisany at 21:39 ----------

sorki ze tak pozno odpisuje....kupilem korek na szrocie bo tu w anglii to masakra z cenami hehe wsadzilem z a6.i jest ok.kumpel mial podobny problem wymienil climatronik i jest ok bo cos mial zepsute jakby nieotwieralo mu klap nawiewu....mnie tez wywalalo wode ze zbiorniczka jak dodalem gazu ale pojezdzilem chwile bez korka,potem zalozylem uzywke i jest ok.goráco jak na hawajach :)pozdrawiam

Opublikowano
to masz zapowietrzony uklad. wiesz jak go odpowietrzyc

Nie bardzo :( mozesz pomoc?

Opublikowano

na necie powinno byc cos na ten temat. zobacz na forum moze cos jest w tej tematyce a przedewszystkim sprawdz czy oba przewody które ida do nagrzewnicy są ciepłe.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

siema mam kolejny problem....brak ogrzewania woda sie gotuje termostat otwiera a jak dodam gazu to bialy dym z rury wydechowej...olej czysty woda tez...tylko jak sprawdzalem cisnienie od przodu silnika to bylo 4 2 2 4 bar jakie powinno byc cisnienie dzieki za pomoc

Opublikowano

Nowy 10-13 bar, granica zużycia - 7 bar

Opublikowano
  • Autor

hmm najlepsze jest to ze auto jezdzi jak jezdzilo....jutro na warsztat bo cos mi tu nie gra dzieki wielkie

---------- Post dopisany 08-04-2014 at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany 06-04-2014 at 10:29 ----------

pozatym odpialem weza z chlodniczki ogrzewania i woda pluska tzn nie wylatuje jednostajnie z tym samym cisnieniem czy to aby nie pompa wody?

Opublikowano

Miałem to samo:/ kiedy miałeś wymieniany rozrząd? ja też szukałem po wszystkim i okazało się że jest pęknięty wirnik od pompy wodnej...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

oo dzieki za podpowiedz pozdrawiam jak to opanuje to dam znac

---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:19 ----------

rozrzád byl wymieniany 8tys mil temu.ale podejrzewam ze gosciu zalozyl pompe z plastikowym wirnikiem.sciagnalem oslone i naciskajác na pasek mam wrazenie ze pompa lekko kolysze sie na boki dzieki raz jeszcze

---------- Post dopisany 15-04-2014 at 10:43 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2014 at 22:21 ----------

witam a wiec pompa wody byla ok wymienilem na nowa wraz z rozrzádem.i dalej nic juz niewiem co to moze byc.cisnienie sprawdzone uszczelka ok.czyzby termostat?ale byl wymieniany rok temu pozdraiwam

---------- Post dopisany 18-04-2014 at 16:30 ---------- Poprzedni post napisany 15-04-2014 at 10:43 ----------

witam a wiec tak pompa wymieniona termostat tez sprawdzenie na szczelnosc glowicy.temp dochodzi do 90 stopni i wypierdziela plyn wáz z chlodnicy ten górny jest sztywny z cisnienia.wylaczylem silnik i slychac z tylu silnika syczenie.niewiem juz co robic pomocy dzieki

Opublikowano

A gotuje Ci się samochód? Wzrasta temp powyżej 90 jak jedziesz.

---------- Post dopisany at 17:40 ---------- Poprzedni post napisany at 17:40 ----------

Dobrze odpowietrzyłeś układ?

Opublikowano
  • Autor

uklad odpowietrzony temp dochodzi tylko do 90stopni.przy jakiej temperaturze powinien wlaczyc sie wentylator?na vagu zero bledów wiec juz niewiem dzieki

Opublikowano

Wentylator powinien się włączyć chyba powyżej 100 C ale jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. Wentylator ma nie dopuścić do przekroczenia 90C, więc on się załączy ale temp powinna stać na 90C. Możesz sobie opalić vaga i tam obserwować temp i słuchać kiedy włączy się wentylator.

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie na vagu pokazuje 120stopni a na zegarze 90.wentylator sie nie wlacza,niewiem jak go podláczyc na krótko i zobaczyc,pozatym mam polski vag.który to kanal zeby sprawdzic temp bo jedynie potrafie sprawdzic na ogólnym,juz poprostu nienawidze tego auta.gdybym byl w polsce to luzik a tutaj w uk poprostu debile sa heh dzieki za podpowiedz i pozdrawiam

---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ----------

dodam ze niema zadnych bledów

Opublikowano

Temperatura pracy ALT to okolo 110 stopni wiec za bardzo tym bym sie nie przejmowal. Jesli nie bedzie odpowiedniego cisnienia w ukladzie to plyn zacznie sie gotowaC juz przy 100 i go wywali. Zegary maja duza tolerancje, dopiero gdy temperatura przekroczy normalna temperature pracy silnika to wtedy wskazowka powedruje odrazu na czerwone pole. Jesli chcesz zalaczyc wentylatory wystarczy ze odlaczysz czujnik temperatury w chlodnicy lub ten z tylu silnika, komputer wykryje usterke i profilaktycznie zalaczy wentylatory.

Opublikowano
  • Autor

benya4 stary dzieki....zrobilem tak podlaczylem inny skaner,na skanerze pokazuje 98stopni a na blacie 75 woda zaczyna bulgotac wiec odlaczylem ten czujnik z tylu silnika wentylator sie wlaczyl termostat otworzyl i jest ok temperatura spadla i tak pare razy.ani razu nie wywalilo plynu przez zbiorniczek.pytanie moje to takie który czujnik odpowiada za wlaczenie wentylatora?na vagu niema bledów i ile wogóle jest tych czujników?wiem ze jeden z tylu silnika a drugi przy chlodnicy.dzieki raz jeszcze

---------- Post dopisany 26-04-2014 at 14:19 ---------- Poprzedni post napisany 20-04-2014 at 20:50 ----------

witam a wiec wymienilem czujniki i dalej to samo wentylator sie nie wlácza.jak sprawdzic ten modul czy jest dobry?pozatym pod deska mam przekaznik numer 370 i wyczytalem ze do od wentylatora ale po odpieciu czujnika z tylu wentylator wlácza sie.teraz to juz niewiem dzieki

Opublikowano

Wentylatorami steruje komputer do ktorego podlaczone sa wszystkie czujniki temperatury. Tak naprawde uszkodzenie ktoregokolwiek z czujnikow powoduje wlaczenie wentylatorow. Modul najlepiej sprawdzic odlaczajac kazdy czujnik pokolei. Ten za silnikiem, ten na dole chlodnicy , oraz ten od klimatyzacji. Jesli wentylatory zalacza sie to moduł jest sprawny.

Opublikowano

ja bym zrobil tesk glowicy i bedziesz mial pewnosc mialem to samo i lowica byla do roboty

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

hmmm po odlaczeniu czujnika za silnikiem wantylator sie wlacza od razu.gdzie jest czujnik od klimatyzacji?pozatym zmienilem dzis czujnik w chlodnicy i ten z tylu silnika.poprostu temp na vagu dochodzi do 98 stopni i zaczyna sie gotowac termostat otwiera.zrobilem jakies 400km z odlaczonym czujnikiem i nie grzeje sie i jest ok.test na glowice byl robiony poprostu wentylator niechce sie wlaczyc.dzieki

---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 19:40 ----------

gdy zrobilem test wyjsc na kanale 708 czyli test wentylatora nic sie nie dzieje.ale gdy mam wlaczony climatronic i wylacze econ,to wentylator sie kreci powoli.juz niewiem co mam robic dzieki

---------- Post dopisany 29-04-2014 at 10:51 ---------- Poprzedni post napisany 26-04-2014 at 20:52 ----------

siema wymienilem juz chyba wszystko oprócz modulu wentylatora ale to zrobie w weekend.zrobilem test wyjsc na vagu i jak klikam test wentylatora to nic wcale sie nie wlacza.czujniki wymienione termostat tez juz niewiem pozdro

---------- Post dopisany 02-05-2014 at 23:39 ---------- Poprzedni post napisany 29-04-2014 at 10:51 ----------

witam a wiec tak próbuje znalezc modul wentylatora bo tu w uk to graniczy z cudem ma ktos moze numer z etki jaki to modul?z wypietym czujnikiem z tylu silnika jest ok wentylator chodzi caly czas nie grzeje sie wody nie bierze wiec to modul.mam jeszcze jedno pytanie ma ktos moze opis kabli z czujnika z tylu silnika chcialbym chociaz na krótko polaczyc zeby mi temp na zegarze pokazywalo dzieki

---------- Post dopisany 17-05-2014 at 13:38 ---------- Poprzedni post napisany 02-05-2014 at 23:39 ----------

witam wymienilem modul i nic dalej to samo po odlaczeniu czujnika w chlodnicy wentylator ani drgnie......juz niewiem co moze byc.czy klimatronic ma cos wspolnego z wentylatorem?tzn jezeli jest zepsuty to wenylator sie nie wlaczy?dzieki i pozdro