Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Co sądzicie o alarmie od allegrowicza Firma_Darek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar zamontowac alarm do mojej A4 z 98R. i zalazłem cos takiego

http://www.allegro.pl/item410857764_audi_a3_a4_a6_c4_alarm_z_domykaniem_szyb_.html

Czy ktoś montował cos takiego?

Proszę o opinie

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar zamontowac alarm do mojej A4 z 98R. i zalazłem cos takiego

http://www.allegro.pl/item410857764_audi_a3_a4_a6_c4_alarm_z_domykaniem_szyb_.html

Czy ktoś montował cos takiego?

Proszę o opinie

Pozdrawiam

wlasnie zamowilem ze scyzorem, jak przyjdzie zdam relacje :good:

:hi:

Opublikowano

witam. zakupiłem kiedyś u tego allegrowicza sterownik do centralnego zamka z 2 pilotami działa do dziś bez problemowo :)

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli ktoś posiada instrukcję do podłączenia tego alarmu, prosiłbym o przesłanie mi na moją pocztę.

Opublikowano

Ja zamówiłem kiedyś u niego sterownik MAXICAR do moje A4 i mogę powiedzieć że gość jest OK!

Dlatego że nigdy nie zakładałem wcześniej sterowników centralnego zamka sterowanych na pilota i koleś dał mi instrukcję bardzo dokładna "krok po kroku" Zgodnie z nią zamontowałem to urządzenie i do dziś nie mam problemów. Zaznaczam że Darek super tłumaczy przez telefon. A instrukcja przygotowana przez niego jest typowo pod rocznik, a dlaczego ? , a dlatego że ja mam rok '95 i chciałem zrobić u kolegi '98 i niestety już było inaczej, ale zmarnowałem godzinę i doszedłem co i jak :)

Jak najbardziej polecam Darka.

"zaznaczam, że Darek sprawdza czy wysyłany sterownik jest sprawny"

Opublikowano

A nie boicie sie ze te centralki są tego prostego typu i inteligentni zlodzieje mogą przechwycic te kody?

Poprostu jak zamykacie lub otwieracie auto to kopiują te kody i otiwerają potem sobie sami!

Ja mialem taki przypadek dwa razy w golfie... kupilem taki prosty sterownik z allegro i dwa razy weszli sobie do środka jak do siebie i po radiach.... masakra. Dlatego też sie boje zrobic drugi raz tego samego bledu! Co Wy na to??

Opublikowano

W opisie aukcji jest "ZMIENNY KOD !!! - w systemie KeeLoq firmy Microchip z USA".

kod zmienia się po kazdym uzyciu pilota (nadajnik i odbiornik mają wspolny algorytm zmiany kodów), więc jak podsluchamy jeden kod to możemy go sobie .... bo za chwilę bedzie inny i odbiornik nie powinien reagować drugi raz na ten sam kod. Teoretycznie mogą sobie podsłuchiwać.

Wiem, że stare alarmy i zamki ze stałym kodem (sygnał radiowy) nie stanowiły żadnego problemu, ale w końcu mamy wiek XXI.

Teraz pytanie czy po podsluchaniu kilku kodów złodziej nie będzie w stanie samemu wygenerować kolejnego kodu....

Może jest na forum ktoś kto może uspokoic uzytkowników podobnych urządzeń. :hi:

Opublikowano

jesli będziesz miał taki alarm jako główne zabezpieczenie, to nie polecam... a z scyzoryki z tych alarmów po 170 są szemranej jakości... lepiej kupić kluczyk i skonfigurować z autkiem...[br]Dopisany: 20 Sierpień 2008, 09:28 _________________________________________________

kod zmienia się po kazdym uzyciu pilota (nadajnik i odbiornik mają wspolny algorytm zmiany kodów), więc jak podsluchamy jeden kod to możemy go sobie .... bo za chwilę bedzie inny i odbiornik nie powinien reagować drugi raz na ten sam kod. Teoretycznie mogą sobie podsłuchiwać.

Wiem, że stare alarmy i zamki ze stałym kodem (sygnał radiowy) nie stanowiły żadnego problemu, ale w końcu mamy wiek XXI.

problem tkwi jak łatwo jest obejść alarm... w Kosowie KFOR wystrzeliwywał rakiety które namierzały urządzenia radiolokacyjne i je niszczyły- odpowiedzią nieprzyjaciela było wyłączenie zasilania w odpowiednim momencie - rakieta nie widziała celu i setki tysięcy dolarow leciały w pole nie niszcząc celu... podobnie jest z tymi alarmami... :cool1:

Opublikowano

"kepasa" chcesz powiedziec ze zlodziej moze nam odlaczyc zasilanie od alarmu, tak?

bo widzicie... rozchodzi sie o to ze kupilem auto z samym oryginalnym centralnym zamkiem bez pilota

i chce teraz zamontowac jakas centralke z pilotem zeby nie otwierac kluczykiem...

tak wiec zastanawiam sie wlasnie nad tymi zestawami za 150-170zl od "firma darek" i sam nie wiem... :/

co mowicie, brac to czy jakies inne mądrzejsze rozwiązanie?? :) Pzdr!!

Opublikowano

Hmm nie wiem czy wiele to zmieni ale może coś od nich ??

http://www.sklep.amt-alarmy.pl/

Kiedyś miałem od nich sterowanie centralnym zamkiem i pilot w kluczyku... działało bez zarzutu.

Za centralke zapłaciłem 55 zł o ile dobrze pamietam to był taki model: AMT MIKRO-STER (P018).

Opublikowano

no a jeżeli ja mam już scyzoryk i na pilota centralny to co dołożyć żeby mieć alarm ? może ktoś poda konkretny model alarmu z allegro który mi spasuje ?

Opublikowano

no a jeżeli ja mam już scyzoryk i na pilota centralny to co dołożyć żeby mieć alarm ? może ktoś poda konkretny model alarmu z allegro który mi spasuje ?

dolozyc alarm poprostu, alarm bedzie zazbrajany i rozbrajany z sygnalu podanego przez sterownik centralnego