lemar Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 witam serdecznie co moze być nie tak : skoro jak w temacie kilka razy zdazyl sie tryb awaryjny po wylaczeniu zaplonu niby ok tzn auto ciagnie od okolo 3000 jednak gdy zimne (nie przeginam z butowaniem gdy calkiem zimne) to wydaje sie że jest ok tzn od ok 2000 ciagnie- dodam ,ze mam tiptronic - i to dodatkowy zonk , bo skrzynia czeka na moment , którego brak.. i nie zawsze kickdown sie spisuje w miescie- na trasie ok but i kita. awaryjny włacza sie praktycznie zawsze przy przedziale do 2500 obrotów dodam, ze mam auy 110 kW (150 koni) na wolfie . przed ewidentnym spadkiem mocy do 3000 rpm było słychać jakby trzeszczenie - rezonans w okolicach 1700 -2000 obr teraz słyszalne dużo mniej . i na sam koniec vag podpięty pokazał "17964 Ciśnienie doładowania - nie osiągnięta granica regulacji brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY" co za tym - i od czego zacząć? czy można takim autem jechać ok 300 km na wycieczke ?? Z góry dzięki za pomoc
Darek_G Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 zacznij od bo temat jest typiczny stawiam na 75 lub kierownice w turbo, ale mogę jeszcze sprawdzić co powie szklana kula zamiast tego proponuję jednak temat tak często poruszany, a koledze się nie chce poszukać :bicz3:
spanky Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 "17964 Ciśnienie doładowania - nie osiągnięta granica regulacji brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY" co za tym - i od czego zacząć? czy można takim autem jechać ok 300 km na wycieczke ?? Z góry dzięki za pomoc furmanka nie osiaga zadanego doladowania .... przyczyny: -nieszczelne przewody podcisnieniowe -dziura w dolocie -N75 -kierownice w turbulum -katalizator
lemar Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2008 więc ... zrobiłem pierwsze w życiu logi dynamiczne mam nadzieje ze nie są mocno okrojone niektóre pod górke , inne po równym , a inne z górki - czy to ma znaczenie ? pewnie wprawne oko wie co i jak - i kiedy wiec wklejam . 000 001 003 004 008 010 011 z góry dzięki za diagnoze - aha podczas testu chyba 000 po rownym terenie jakby przestał przyspieszać podczas testu kilkakrotnie wchodził w notlauf/'a ( do 3000 rpm) w garażu sprawdzałem i wąż twardnieje od ok 3000 rpm ( te przed ic)[br]Dopisany: 24 Sierpień 2008, 22:12 _________________________________________________ok wszystkie zrobione - nieszczelna rurka przy sekcji sterowana turbiną.... - jest opcja żeby sprawdzic vagiem jaka jest moc - ile auto ma KM ??? jak ma sie diagnoza i logi do aut takich jak moje , gdzie nie ma śladu w sterowniku silnika o vw - tylko wolf ????
spanky Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 wszystkie zrobione - nieszczelna rurka przy sekcji sterowana turbiną.... - jest opcja żeby sprawdzic vagiem jaka jest moc - ile auto ma KM ??? jak ma sie diagnoza i logi do aut takich jak moje , gdzie nie ma śladu w sterowniku silnika o vw - tylko wolf ???? i wszsytko jasne ... jak logi sa w normie to i moc jest taak jak powinna [jak podaje fabryka]
lemar Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 znaczy ze mam auy = 115 KM seria czy 150 -jak pisało w briefie i karcie- certyfikacie od wolf'a dodam , ze mam tiptronic 5 biegów , a v max to ok 180 - 185 km/h ( to jest jednak duża buda) za to sprint do 100 mam piekny - mało kto daje rade - "tylko" a6 2,8 tdi wyszedł po 4 sekundach rozpędzania ( 2 kewzucił czy jak ?) jak w lubuskiem z hamownią dla automata ??
Rekomendowane odpowiedzi