Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap asb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie,

ASB padł i już się nie podniesie. Kwestia wsadzenia młodszej jednostki i teraz pytanko - czy nie lepiej coś z wypustu nowszego? Jeśli jest opcja to prośba o instruktaż :eusathink:

DZiękować forumowicze!

---------- Post dopisany 08-01-2014 at 17:57 ---------- Poprzedni post napisany 07-01-2014 at 20:49 ----------

Ponawiam pytanie, czy szukać silnika nowszego tego 239 czy tego co był ASB 236...ceny są horendalne wiec jak juz wstawiac to może nowszy?!

czekam na rady i uwagi, ewentualnie kto ma sprzedać i co

pzdr!

Opublikowano

Nowszego z serii Cxxx nie uruchomisz w budzie b7, fizycznie wejdzie, choć są spore przeróbki m.in jak masz tipa, ale zegary nie da rady zakodować z tym kompem, musiałbyś rezać zegary z b8 np..ogólnie trudne i mało opłacalne.

czemu ASB padł?

Uważaj bo na alledrogo 90% ASB to silniki zjechane...

Opublikowano
  • Autor

Padł po przeskoku, naciąłem się wyjątkowo pechowo, miał tak spracowany olej że po wymianie slizgi puściły :/

zacząłem się wkopywać do środka, ale urwany zawór rozwiał moje wątpliwości - złom!

dodam że wtryski rzygają :/

także szukam czegoś z "rozsądnym" przebiegiem, był fajny strzał, chłopaczek w aucie po dzwonie miał, palący że można było się wpiąc z vcds em jak cos...niestety nie mogłem jechać i na zajutrz już pogonił :facepalm:

ogólnie cieżki temat coś znaleźć.........

Opublikowano

Wojtek, dzwoń do AZ Serwisu- Właściciel (Olo) ma B7 z 3,0 TDI z A5 (chyba CAPA?), może coś podpowiedzą.

Opublikowano

Ja przerabiałem podobny temat(na szczęście u mnie wystarczyła naprawa) i większość ASB na alledrogo to złomy. W jednym rejonie PL sprzedają 2.7 jako 3.0 (sam byłem świadkiem) równolegle warsztat w którym naprawiałem miał temat swapa asb w a6 (zerwany łańcuch) gość zamówił silnik, sprzedawaca przyjechał prywatnym autem i w czasie rozładunku wpadła policja, wszyscy na przesłuchania - okazało się, że gość miał całe auto silników pokradzieżowych :facepalm: W końcu dorwał niby z gwarancją pewny z udokumentowanym przebiegiem i okazało się, że 3 wtryski leją jak z wiadra... Generalnie bardzo ciężki temat, pamiętaj o tym, że ASB z a6 nie pasuje p&p do a4 trzeba coś tam przełożyć od tyłu silnika, niby niewielka przeróbka ale jednak, a mówię to bo asb z a4 praktycznie nie ma.

Opublikowano
  • Autor
Ja przerabiałem podobny temat(na szczęście u mnie wystarczyła naprawa) i większość ASB na alledrogo to złomy. W jednym rejonie PL sprzedają 2.7 jako 3.0 (sam byłem świadkiem) równolegle warsztat w którym naprawiałem miał temat swapa asb w a6 (zerwany łańcuch) gość zamówił silnik, sprzedawaca przyjechał prywatnym autem i w czasie rozładunku wpadła policja, wszyscy na przesłuchania - okazało się, że gość miał całe auto silników pokradzieżowych :facepalm: W końcu dorwał niby z gwarancją pewny z udokumentowanym przebiegiem i okazało się, że 3 wtryski leją jak z wiadra... Generalnie bardzo ciężki temat, pamiętaj o tym, że ASB z a6 nie pasuje p&p do a4 trzeba coś tam przełożyć od tyłu silnika, niby niewielka przeróbka ale jednak, a mówię to bo asb z a4 praktycznie nie ma.

słuchaj kolego wielkie dzięki za info, bardzo pomocne! zresztą sam wiesz jak bardzo jest to bezcenna wiedza :)

z tymi motorami z A6 to ugryzłem powierzchownie tematu także masz 100% racji - tam chyba jest inne osadzenie na wale + miska olejowa nie pasuje (trzeba starą przelozyc) + chyba na łapach lipa :/ - ogólem nie bede sie bawił w rzeźbienie na druty....

co do jum silników to niestety ciężko bo niby z aut powypadkowych a okazuje się tak jak mówisz - CBŚ masz pod domem :/

Opublikowano

słuchaj kolego wielkie dzięki za info, bardzo pomocne! zresztą sam wiesz jak bardzo jest to bezcenna wiedza :)

z tymi motorami z A6 to ugryzłem powierzchownie tematu także masz 100% racji - tam chyba jest inne osadzenie na wale + miska olejowa nie pasuje (trzeba starą przelozyc) + chyba na łapach lipa :/ - ogólem nie bede sie bawił w rzeźbienie na druty....

co do jum silników to niestety ciężko bo niby z aut powypadkowych a okazuje się tak jak mówisz - CBŚ masz pod domem :/

Nie ma problemu ja przerobiłem sporo stałych sprzedawców używanych silników - jak coś to pisz PW. Liczyłeś ile remont Twojego wyszedłby?

Opublikowano
  • Autor

Wstepnie remont z wymianą kolektora ssącego na używke bez błedu 9400 ale po tygodniu zaczeło stukać. Odesłałem to stwierdzili ze 3 wtryski siedzą :kox:

gdzie tydzien wczesniej wszystko bylo ok z autem po remoncie bo ponoc zrobili diagnostyke z cisnieniami i lala,

Z rozmowy z kolegą melman_zyrafa wynika, że u niego po remoncie siadła hydraulika silnika i ja ten sam fakt podejrzewam u siebie.

Natomiast warsztat, ktory u mnie uslugę wykonywał, nazwe ich spece (Kardiolodzy Twojego Samochodu), moim zdaniem byl nie fer w stosunku do mnie.

Raz ze wciskają mi ze tankuje zle paliwo, potem ze tak moglo sie stac i moje podejrzenia co do panewki sa bezpodstawne, ze to wina wtryskow:thumbdown:

zabralem auto i wzialem kase spowrotem - czyli stoje w miejscu a wrecz sie cofam juz 3ci miesiac chyba :wallbash::wallbash::wallbash:

Opublikowano

:facepalm:

wybacz, ale trafiłeś jedno z gorszych miejsc, miałem u nich robić swap'a ale mój mechanik robił po nich parę silników i druciarstwo straszne zrobili

Wpis z bmw forum odnośnie swapa u nich 2.0 d

Hej,

w moim BMW miałem uszkodzony silnik 2.0d 177KM - wpadła klapka kolektora, na allegro znalazłem firmę, która zobowiązała się wstawić nowy silnik z przebiegiem 40.000 km do mojego auta, a stary silnik wziąć w rozliczeniu. Po 10.000km silnik zaczął mieć wycieki, a znajomy mechanik zdjął głowicę i okazało się że prawdopodobnie jest to nadal mój silnik. Na tłoku oraz głowicy widać ślady, które zrobiła urwana klapka lub jej część.

Proszę więc o informacje czy jest jakiś sposób, żeby sprawdzić jakie oryginalne numery silnika miał samochód?

Opublikowano
  • Autor

wybacz, ale trafiłeś jedno z gorszych miejsc, miałem u nich robić swap'a ale mój mechanik robił po nich parę silników i druciarstwo straszne zrobili

Hej,

w moim BMW miałem uszkodzony silnik 2.0d 177KM - wpadła klapka kolektora, na allegro znalazłem firmę, która zobowiązała się wstawić nowy silnik z przebiegiem 40.000 km do mojego auta, a stary silnik wziąć w rozliczeniu. Po 10.000km silnik zaczął mieć wycieki, a znajomy mechanik zdjął głowicę i okazało się że prawdopodobnie jest to nadal mój silnik. Na tłoku oraz głowicy widać ślady, które zrobiła urwana klapka lub jej część.

Proszę więc o informacje czy jest jakiś sposób, żeby sprawdzić jakie oryginalne numery silnika miał samochód?

j a p i e r d o l e :blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup:

Opublikowano

Hej,

j a p i e r d o l e :blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup::blowup:

Wojtek- dzwoniłeś do Ola?

Opublikowano
  • Autor

Luk taaa wczoraj dzwoniłem, mega pięknie że naświetliłeś mu mój temat :banan:

Olo też do tego bardzo fajnie podszedł, mamy się zdzwonić po weekendzie, bedzie wiedział coś wiecej - ma podzwonic.

Ogół ogółów temat zanany i żadna nowość - sam mówił ze jakieś 4 lata temu kupował 3.0 bez problemu, teraz graniczy to z cudem :/

także czekamy, zobaczymy, dla mnie już jest fajnie że nie jestem sam w tym maraźmie i są ludzie chętni pomóc :dance::dance::dance:

Opublikowano

Super! :good:

Liczę na szybkie ogarnięcie tematu! :)

Opublikowano

Nie tak dawno rozmawiałem z Siemianem i mówił mi, że załatwiał jakiś czas temu 3.0TDI dla znajomego. Pogadaj z nim może on będzie miał coś rozsądnego.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

dzięki hutch! :hi:

Opublikowano

Nie ma sprawy Siemian to uczciwy gość powie Ci to każdy który z nim miał do czynienia a części zawsze są igła stan :) wiem co mowie :)

Opublikowano
  • Autor

czekam na odpowiedź od niego :cool1:

chyba zapracowany jest mocno :mysli:

---------- Post dopisany at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany at 22:03 ----------

aha wklejam układ rozrządu jak wygląda w realu - są górne ślizgi jak na dłoni - podejrzewam sprawcy mojej kolizji :disgust:

3846537116.jpg

---------- Post dopisany 14-01-2014 at 13:47 ---------- Poprzedni post napisany 13-01-2014 at 22:07 ----------

wciąż czekam na odpowiedz od kolegi Siemiana...mocno bizi musi być :/

Opublikowano

Pisałeś czy dzwoniłes ? Jak coś to najlepiej zadzwonić

Opublikowano
  • Autor

Aha...ale ja go wogole nie znam, nie mam tel do niego...poradź jak podbić z tym tematem

Opublikowano

Mail do Marka to "[email protected]" kiedyś w stopce podawał nr kom. Teraz nie wiec jutro do niego zadzwonię i nagram temat jak coś to puszczę Ci pw z nr telefonu.