Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap asb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

:banan::banan::banan::banan::banan::banan:

---------- Post dopisany at 11:51 ---------- Poprzedni post napisany at 11:50 ----------

dzięki czekam na znaK hutch!

Opublikowano

Dostałem info że jest motor także Siemian będzie się do Ciebie odzywał.

Opublikowano
  • Autor

hutch szybko działasz, siemian juz do mnie podbija :decayed:

także tego :kox:

Opublikowano

No to fajnie życzę szybkiego ogarnięcia tematu.

Opublikowano
  • Autor

Panowie!

Od czego by tu zacząć... może wpierw OGROMNE podziękowania za zaangażowanie w mojej sprawie!!!

Szczerze mówiąc to myślałem już, że prędko tematu nie ogarnę i będę "sępił" na jakiś motor wytargany nie wiadomo skąd :facepalm:

Najgorsza jak człowiek do końca nie wie co z czym i tym samym pakuje się w jeszcze większy zgrzyt :thumbdown:

Zaliczyłem padaczkę ze wspomnianymi "kardiologami samochodu"... ale teraz wiem, że temat zostanie na dniach ogarnięty :banan:

melman_żyrafa pięknie naświtliłeś temat z OLEM z AZ'tu, nie stety on nic nie znalazł dla mnie ale również chciał pomóc :)

hutch1 dla Ciebie wielka graba z podesłaniem Siemiana, który to dał namiar na Bartka ze Sławy :hi: tam będzie auto robione =D

także koledzy forum jest Z A J E B I S T E !!! :wink:

Opublikowano

:thumbup1:

Daj znać jak auto będzie już na chodzie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Jasna sprawa =D postaram się opisać jak to Siemian ogarnie :dance:

ogólnie to jest już i czeka na mnie ASB z A6, oczywiście przeróbka będzie pompki wakum, szczególy podam po :wink:

termin następny tydzień także czekamy jeszcze chwilke :pali:

Opublikowano

hmm... to jak siedzi vacuum w a6? U nas siedzi na lewej głowicy (strona pasażera) i zasilana jest jednym z wałków rozrządu.

Opublikowano
  • Autor

z wywiadu polowego :decayed: po drugiej stronie, tam gdzie jest zaślepka - pod którą nota bene nic nie ma :grin: ach te indżeniery OOOO :co:

czyli przekładamy prawą stronę wałek z A4 plus jakaś tam zabudowa coś nie pamiętam :kwasny: ale jak ogarnę to napisze - reasumując nie taki diabeł straszny jak go malują, Polak ogaaaarnie :banan:

z rozmowy Siemian konkret fachmen także może wkońcu reanimuje moje pendolino :P

Opublikowano

to obstawiam, że zamiana polega na: zmianie wałków, pompy i obudowy rozrządu (górnej).

Faktycznie nieźle wymyślili... plus jest taki, że przy tej operacji możesz sobie głowice zobaczyć, ew. hydraulikę wymienić po kosztach :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wyobraź sobie, że lewej góry nawet nie ruszasz :P wymieniasz prawy wałek tylko :naughty: i to co napisałeś :wink:

co do silnika to ma najechane 80 tysi więc ogranicze się raczej do podstawowego serwisu - płyny, etc.

W zasadzie motor świeży, kompletny z turbiną i wtryskami, pewne źródło - notabene dzwoniłem do niego tydzien temu nie wiedząc że to on, z przypadku allegro i tam miał własnie kompletny silnik asb jeszcze w a4 wsadzony do odpalenia/sprawdzenia hehe także zatoczyłem kółko i wróciłem do niego :grin:

hutch1 bardzo chłopaka poleca, robił u niego 2 litry :OMG:

---------- Post dopisany 08-02-2014 at 14:00 ---------- Poprzedni post napisany 16-01-2014 at 11:07 ----------

Panowie!

Od czego by tu zacząć... może wpierw OGROMNE podziękowania za zaangażowanie w mojej sprawie!!!

Szczerze mówiąc to myślałem już, że prędko tematu nie ogarnę i będę "sępił" na jakiś motor wytargany nie wiadomo skąd :facepalm:

Najgorsza jak człowiek do końca nie wie co z czym i tym samym pakuje się w jeszcze większy zgrzyt :thumbdown:

Zaliczyłem padaczkę ze wspomnianymi "kardiologami samochodu"... ale teraz wiem, że temat zostanie na dniach ogarnięty :banan:

melman_żyrafa pięknie naświtliłeś temat z OLEM z AZ'tu, nie stety on nic nie znalazł dla mnie ale również chciał pomóc :)

hutch1 dla Ciebie wielka graba z podesłaniem Siemiana, który to dał namiar na Bartka ze Sławy :hi: tam będzie auto robione =D

także koledzy forum jest Z A J E B I S T E !!! :wink:

Broda reanimowana, jest "nowy" motor z A6 ;) na nowych, poprawionych wtryskach AH :banan:

lata, śmiga, zaiwania jak cza :decayed:

na wiosnę wypadałoby moda wsadzić :jerk:

Opublikowano

No i super! Fajnie, że wszystko szybko się udało ogarnąć :)

Opublikowano
  • Autor

W końcu wiem jak to jeździ :P heh szacun za pomoc Panowie :D

melman ogarnąłeś już korektę moda? czy dalej taki żarłok jest :kwasny:

Opublikowano

Póki co to odkładam bo nie wiem czy nie zrobię korekty po wymianie SMIC'ów na jednego większego FMIC'a, wrzuceniu dodatkowego tłumika przelotowego i wywaleniu EGR. Poza tym muszę jeszcze zmienić termostat... Się trochę uzbierało... :grin:

Opublikowano
  • Autor
:slina: eeeeee co takiego :shock3: kali nie rozumieć :P
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wojtek, dzwoń do AZ Serwisu- Właściciel (Olo) ma B7 z 3,0 TDI z A5 (chyba CAPA?), może coś podpowiedzą.

jest gdzieś jakiś temat czy szersze informacje na temat tego projektu?

Opublikowano
  • Autor
Wojtek, dzwoń do AZ Serwisu- Właściciel (Olo) ma B7 z 3,0 TDI z A5 (chyba CAPA?), może coś podpowiedzą.

jest gdzieś jakiś temat czy szersze informacje na temat tego projektu?

bardzo cieżki temat takiego swapa, w sumie tylko Olo to przerabiał u siebie w AZ. Chciałem u siebie to zrobić ale za dużo zachodu i też coś mi wspominał że temat ciężki do dogrania (coś z wtryskami i pracą jednostki) - nie wnikałem... reasumująć projektu jako tako nie ma