Mateusz69 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam Wczoraj jako odważny człowiek zabrałem się za wymianę w swojej audi tarcz i klocków z tyłu (tarcza ATE klocek TRW). I ku mojejmu zdziwieniu tłoczek odkręciłem normalnie, ale już jarzmo to jest problem z tyłu jest wielki je***ny wahacz i amortyzator który przeszkadza w odkręceniu górnej jak i dolnej śruby jarzma, czy ktoś zna sposób na odkręcenie tego czy trzeba pół zawieszenia rozwalać, oczywiście me audi quattro. Dzięki serdeczne! :-) :doh::doh:
Dev Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Trzeba odpowiedni klucz. Najlepiej uciety imbus i do tego klucz oczkowy
Mateusz69 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 Na to też wpadłem, i chyba zostanę przy tym bo rozkręcać pół zawieszenia to jakaś choroba kto to zaprojektował.
Dev Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Podmien sobie śruby na 6-kątny łeb. Gwint M10x1.25 dlugosc 61 i 54mm
Mateusz69 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2014 Podpowiadasz, żeby wykręcić oryginalne i zastąpić je twardszymi śrubami z łbem 6-kątnym?
Dev Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Oczywiscie, nie będziesz mial problemów z ich odkreceniem a z imbusami roznie bywa.
Rekomendowane odpowiedzi