Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Czarna strzała w Avancie by Szymanek31 /nowy olej,filtry/pakiet światło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ;-)

Jestem jakiś czas na forum ale wreszcie chciałbym przedstawić wam również i moje autko ;)

Na początek poprzednia lalka (Audi A3 8L z 99 roku w TDI 110 KM). Siedziałem wcześniej na forum a3.:

khek.jpg

A teraz przejdźmy do A4. Decyzja o zakupie właśnie b6 przemyślana. Wcześniej marzenie, teraz rzeczywistość. Po sprzedaniu a3 w sumie długo nie szukałem. Trafiła się z takim wyposażeniem jak chciałem - pojechałem no i już nią wróciłem.

Audi A4 b6 rocznik 2004 (końcówka, po VIN już 2005).

Silnik 1.9 TDI 130 KM AVF.

Przebieg: 166 tyś w momencie kupna, aktualnie 182 tyś. (jest faktyczny).

Autko nie było bite, sprawdzone miernikiem. Wszystkie papiery oraz książka serwisowa oczywiście wszystko jest.

Wyposażenie:

- El. lusterka,

- 4 x el. szyby,

- ABS,

- ESP,

- Dwustrefowy klimatronik,

- 6 x AIRBAG,

- Tempomat,

- Podgrzewane przednie fotele,

- Nawigacja w FIS,

- HAK,

- wspomaganie kierownicy,

- podgrzewane lusterka,

- radio CD,

- aluski 16 calowe "biedrony",

itd itp. ;)

Plany? Jest kilka, mniejszych/większych ale z czasem myślę wszystko zagości w autku. Przede wszystkim aluski 18 cali, CLH, trochę autko obniżyć, ksenon i środki w czerń, pakiet światło w drzwiach i kilka innych - zobaczymy jak to wszystko będzie się rozwijać.

Tutaj kilka zdjęć autka:

tlz6.jpg

u3lv.jpg

mnv7.jpg

zujo.jpg

34a3.jpg

aieh.jpg

mfkw.jpg

epr8.jpg

6uo9.jpg

skw5.jpg

Zdjęcia robione u teścia na podwórku ;)

Mam nadzieję na jakieś komentarze i podpowiedzi ;)

Opublikowano

Na początek bezawaryjności życzę! Na początek to proponuję obniżyć, większe koło a później już poleci... Wiem co mówię. :whistling::naughty: Pozdro!

Opublikowano

Przednia tablica na śrubkach? :wink:

Opublikowano
  • Autor
Na początek bezawaryjności życzę! Na początek to proponuję obniżyć, większe koło a później już poleci... Wiem co mówię. :whistling::naughty: Pozdro!

Dziękuję bardzo za mile słowa. Dokładnie tak jak piszesz będzie dobrze na tych 18 i trochę w dol zobaczymy jak pozwolą finanse;)

Wysłane z mojego S3 za pomocą tapatalka.

---------- Post dopisany at 21:29 ---------- Poprzedni post napisany at 21:27 ----------

Tak. Miałem przygodę z dzikiem niestety musiałem tak zrobić bo jest pogieta i nie mogłem w ramke włożyć. Kupiona jest nowa ramka tylko tablice musze wymienić. Tylko auto w tym czasie musi stać i narazie nie mam kiedy;( no ale miło że z Wszystkiego właśnie to wpadło ci w oczy.

Opublikowano

Tak. Miałem przygodę z dzikiem niestety musiałem tak zrobić bo jest pogieta i nie mogłem w ramke włożyć. Kupiona jest nowa ramka tylko tablice musze wymienić. Tylko auto w tym czasie musi stać i narazie nie mam kiedy;( no ale miło że z Wszystkiego właśnie to wpadło ci w oczy.

Hehe, zwróciłem na to uwagę, bo też mam na śrubkach i nie spotkałem tego do tej pory u nikogo innego :decayed: z tym że miejsce na tablice w B7 do tego pasuje, a śrubki mam w biały i niebieski kolor tak, że ich nie widać. I w sumie u Ciebie też to dobrze wygląda, przednie ramki piękne nie są :wink:

Opublikowano
  • Autor

Spoko spoko. Inaczej to odebrałem;) założę ramke jak tablice będę miał nowa;)

Opublikowano

Proponuje 18 :decayed: dobrze się jeździ. Ładne autko może dziś zobaczę na spocie

Opublikowano
  • Autor

Proponuje 18 :decayed: dobrze się jeździ. Ładne autko może dziś zobaczę na spocie

Wiem wiem stary pomyślimy hihi bo cos juz jest na rzeczy;) Dziękuję.

Co do spota to dziś niestety jeszcze nie dam rady. Idę na nocke i zaczynam o 19. Nie zdążę z racji odległości do poznania. Mi na spota odpowiada bardziej sobota niestety ale na pewno się jeszcze poznamy:-D

---------- Post dopisany at 17:02 ---------- Poprzedni post napisany at 10:53 ----------

Chciałem napisać kilka dodatkowych informacji na początek ;)

Po kupnie i zarejestrowaniu autka przyszedł czas na wymianę najważniejszych rzeczy, tj auto dostało:

- nowy rozrząd kompletny,

- nowe wszystkie filtry + olej Motula oczywiście pełen syntetyk, (ta czynność od momentu zakupu była już dwa razy),

- nowa chłodnica klimatyzacji,

- nowy drążek kierowniczy + końcówka z prawej strony,

- nowy pasek alternatora wraz z jedną rolką,

- nowe sprzęgiełko alternatora,

- nowy wąż od turbo do intercoolera,

- poza tym pierwszych z wykonanych modów przeze mnie to wymienione światła postojowe na led oraz światła w tablicy rejestracyjnej również na led (od kolegi Tomnik z forum),

- naklejka na tylnej szybie z lewej strony (widać na zdjęciach wyżej),

- nowe żarówki H11 w halogeny (wypatrzone u kolegi slo z forum),

to w sumie narazie wszystko ;)

Miałem również ostatnio małą przygodę z zwierzyną (dzik), aczkolwiek nic wielkiego się nie stało. Trzeba było wymienić aby dokładkę przedniego zderzaka, nic więcej nie ucierpiało ;)

Najbliższe plany?

- aluski 18 cali,

- dodatkowe śruby i uchwyty (brakujące) do osłon silnika itp,

- opcja CLH ;)

- naprawa grzania fotelu kierowcy i schowka (raczej częsta przypadłość jak czytałem na forum),

Pozdrawiam.

---------- Post dopisany 19-01-2014 at 17:46 ---------- Poprzedni post napisany 12-01-2014 at 17:02 ----------

Witam.

Mała relacja z napraw przedniej dokładki zderzaka ;)

x634.jpg

Poza tym wpadły dodatkowe rzeczy do dolnych osłon silnika (brakujące śruby i uszkodzony sojlerek, wszystko wymienione na nowe z ASO) :

i7ws.jpg

Teraz pierwszy poważniejszy modzik, wpadło CLH(fotki przełącznika i z montażu):

vrye.jpg

40rr.jpg

Wszystko działa jak należy - Tutaj wielkie podziękowania dla kolegi Bart-s - za wszystkie wykonane prace i za załatwienie przełącznika :) Szacunek:)

==============================================================

Poza tym zakupiłem już felunek na lato 18 cali niemieckiej firmy MAM :)

scj3.jpg

Mi wpadły w oko i postanowiłem sobie sprawić ;)

Proszę o komentarze. Pozdrawiam.

Opublikowano

PGS-y gdzie dokladnie mieskasz . Ja w Pogorzeli. Nie umawialismy sie kiedys na spota?

Opublikowano
  • Autor
PGS-y gdzie dokladnie mieskasz . Ja w Pogorzeli. Nie umawialismy sie kiedys na spota?

Gostyń w weekendy;) kiedyś tak ale jakoś sprawa ucichla;)

Opublikowano

ładne autko kolego:) musimy sie kiedys zgadac:D

Opublikowano
  • Autor
ładne autko kolego:) musimy sie kiedys zgadac:D

Nie widzę problemu;)

Opublikowano

mozna sie styknac ;p

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam po małej przerwie ;)

W autku mało się dzieje, jeżeli chodzi o rezanie;(

Auto stoi już na 18 calach z oponami 225/40/18.

Dodatkowo zakupione odpowiednie nowe śruby do tych felg (stożkowe).

Od kolegi Stichy z forum zakupiłem takie małe graty:

34b69f96779af044m.jpg

Fanty już w trakcie montażu - tutaj podziękowania dla kolegi Bart-S :D

=====================================================================================

Do auta właśnie zostały jeszcze zamówione:

-Klocki Ate na tył + tarcze Zimmerrinka

-Olej Motul + filtr paliwa, powietrza oraz oleju ;)

---------- Post dopisany 15-05-2014 at 10:42 ---------- Poprzedni post napisany 08-05-2014 at 15:28 ----------

tak jak pisałem wcześniej ... paczuszka jest już u mnie ;)

35e0745525e446fcm.jpg

montaż w najbliższych dniach;)

Po założeniu tylnich tarcz i klocków planuje pomalować zaciski na kolor niebieski - kolor czerwony zdaje mi się być trochę oklepany więc chce coś innego;)