Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

lpg instalacja z mikserem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema słuchajcie u mnie w audiaku jest instalacja z mikserem czy jest sens zmieniać na taką z wtryskami? będzie jakaś odczuwalna różnica?

Opublikowano

to zależy jak obecna instalacja się sprawuje,czy na gazie auto jest bardzo zamulone czy za dużo spala,po wymianie na sekwencję nie poczujesz żadnej różnicy w mocy-pod warunkiem dobrania odpowiednich gratów no i gazownika z głową,spalanie gazu w porównaniu do pb będzie wyższe gdzieś w granicy do 2l

Opublikowano
  • Autor

Wiesz co zamulona jakos nie jest ale spalanie juz kolo 14 gazu za 30zl robie 90 km:( a to jest zwykle 1,6 i tak myslalem czy zmiana cos by dala?

Sent from my Audi "Madzia"

Opublikowano
Wiesz co zamulona jakos nie jest ale spalanie juz kolo 14 gazu za 30zl robie 90 km:( a to jest zwykle 1,6 i tak myslalem czy zmiana cos by dala?

najlepiej nie ruszaj,jak jest dobrze
Opublikowano
  • Autor

Ale takie spalanie myślisz ze ok? bo w maju 2013 jak ją kupiłem za 30 zł robiłem 110 km a teraz 90:(

Opublikowano

u mnie w ADP i na instalacji z "mikserem" pali 11-12 po miescie w trasie 8.

Opublikowano
  • Autor
u mnie w ADP i na instalacji z "mikserem" pali 11-12 po miescie w trasie 8.

No to co jest z tą moją Madzią fakt jestem z Krakowa stoję w korkach ale też nie po 2 godziny no bez jaj. nie wiem co mam zrobić żeby nie paliła tyle nie chce dużo chce przejechać za 30 zł 100 km:)

Opublikowano

Zmiejsz jej dawke na reduktorze i głównym przewodzie, bedzie bardziej mulasta ale powinienes zejsc do 12l/100km. Przy tego typu instalacji bardziej niż przy sekwencji liczy sie jak cięzką masz noge i do jakich obrotow ciagniesz na kazdym biegu

Opublikowano
  • Autor

Wilku 213 to do ilu mam ja kręcić teraz na kazdym biegu po miescie do 2,500 i turlam jak dziadzia. A co do zmniejszenia dawki to na reduktorze wiem a na wężu? Tam nie ma czym zmniejszyć bo jest elektroniczny zawor.

Opublikowano

Kurcza ja na nizszych biegach czyli 1,2,3 ciagne auto do 3-4-5 tys obrotow i spalanie gazu mam 11-12 litrow

Opublikowano
Ale takie spalanie myślisz ze ok? bo w maju 2013 jak ją kupiłem za 30 zł robiłem 110 km a teraz 90:(

Zmień filtr gazu, powietrza, sprawdź świece, jedź na regulację instalacji. Jak już masz założoną instalację i jest sprawna to nie ma sensu zmieniać na sekwencję, szczególnie przy tym silniku :wink:

Opublikowano
  • Autor

GRUCHA1 5 tysi i pali Ci 12 no kur.. A ja jej daje wąchać i pali jak smok. SOKAL bylem na regulacji filtry powymieniane jeszcze świeczki i kable przezuce nowe i bede testował dalej. A co do świec i kabli są jakies polecane ktore zrobią dobrą robote?

Opublikowano

ja uzywam NGK swiec a kabelki beru.pozatym jak juz bedziesz na tym etapie to wydaj 30zl wiecej i kup kopułke i palec.a pozatym sprawdz jak ci dziala przeplywka ja milem zrypana i chlał jak glupi

Opublikowano
  • Autor

Przeplywke sprawdzałem i robi robote a komplet zapłonu wymienię czem predzej i zobacze czy cos to da:) mam nadzieje ze zejde do 11 :D

Opublikowano

Ja mam taki sam motor u mnie jest stag 300 daje rade na benzynie i lpg nie ma róznicy a spalanie rozne tak do przykładu za 20zl 85km