borczan Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam, podczas jazdy auto zgasło i nie mogę go odpalić, *z rana odpaliło normalnie jak zwykle mimo że na podwórku -10, ale okazało się że mój znajomy ma problem z zarechtaniem i podjechałem go odpalić, na powrocie po przejechaniu ok 2km autko odmówiło posłuszeństa, zaznaczam że auto po akcji serwisowej, filtry i płyny wymienione przed miesiącem, zero błędów na blacie, dzisiaj wizyta u mechaniora. pozdrawiam
klattaa Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 witam na 90% padł pompowtryskiwacz przerabiałem to 3 razy do momentu akcji serwisowej na wtryski
miro_x Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 u szwagra poszła śruba trzymająca napinacz rozrządu wskutek czego przestawił się rozrząd i nie zapalał. Na szczęście nic nie poszło więcej.
SotoM Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 zapros kogos z komputerem i zobacz czy w sterowniku silnika jest jakiś błąd odnośnie układu paliwa. silnik wogole nie zapala -kreci bez broblemu lecz ni kszty nie chce zapalic tak? zaznaczasz ze auto było na akcji serwisowej odnosnie wymiany pompowtrysków - ile sztuk wymienieli ?
damian111 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 jeżeli tak się stało to do sprawdzenia Wtryski Pompa paliwa w baku a właściwie jej smok na tym siteczku lubi być syf i ogranicza to dopływ paliwa padają wtryski bo maja za małe ciśnienie aż w końcu pompa wtryskowa mówi stop..... Pompa wakum(czy jakoś tak) lubi się zacierać.... Podję przykład na swoim wujku posiada 2.0 tdi i i miał taki przypadek że auto jeździło do końca i był stop:hi:
borczan Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2014 Temat do zamknięcia, prawdopodobnie coś przymarzło, ponieważ układ się zapowietrzył. Autko śmiga jak powinno, pozdrawiam.
vp-tdi Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 woda w ropie lub letnia ropa wlana i zamarzła ,wlewaj skydd-a
borczan Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tak też podejrzewam, zawsze leję ulepszacze bo tankuję u naszych wschodnich sąsiadów:wink:
Rekomendowane odpowiedzi