Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nawigacja GPS nowa z allegro za 11-150 zł - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w związku z tym, że męczy mnie już korzystanie z telefonu jako nawigacji GPS pomyślałem o zakupie oddzielnego urządzenia. Oczywiście chcę wydać możliwie najmniej, a mieć możliwie najwięcej. Podróżuję głównie po kraju, nie aż tak wiele, dlatego nie zależy mi na doskonałej aktualności map.

Zauważyłem, że są na allegro urządzenia w cenie 110-150 zł nowe z gwarancją co najmniej rok. Parametrami nie odbiegają od urządzeń droższych wyposażonych w firmowe mapy, jak Automapa czy Tomtom.

Linki:

Nawigacja GPS 4,3" 4gb MAPY EUROPY GWARANCJA (3863744328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

NAWIGACJA GPS 5 CALI 4GB GWARANCJA PROMOCJA (3870668750) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czy ktoś posiada doświadczenie z użytkowania takich urządzeń? Oczywiście rozważę wgranie map typu Tomtom bądź Automapa z "innych źródeł".

Pozdrawiam, Łukasz.

Opublikowano

Jakieś takie No Name.

Lepiej kupić coś firmowego, np.Larka

Samemu odblokować i wrzucić np.Automapę, ma bardzo dokładne mapy.

Opublikowano

Mam Goclewer i wgrane mapy Igo europa jest ok.

Opublikowano

Co do urządzeń się nie wypowiem.

Programy i mapy są dostępne.

Np. tu, ale musisz się za darmo zarejestrować.

Nawigacja satelitarna GPS lub My Navia :: Strona Główna

lub z innych źródeł.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za link, akurat mam już tam konto :)

Jak wygląda sprawa z aktualnościa dostępnych tam map?

Sporo w Polsce się buduje autostrad, fajnie byłoby z nich korzystać.

Opublikowano

Co do wszystkich się też nie wypowiem.

Ja używam tylko AutoMapy na fonie, dosyć często jest aktualizacja.

Montowałem to także na kilku odblokowanych nawigacjach,instalacja bardzo prosta.

W scrakowanych wersjach niestety nie działa Traffic czyli informacje drogowe.

W płatnych wersjach nie ma z tym problemu.

Opublikowano

Ja mam teraz nawigacje firmy Smart GPS . Oprocz baterii (1h) po 2 latach smiga az milo :) wgrywam co roz to nowe AM . nawi nie wymaga odblokowania ttlko zmiany sciezki mapy. Z pokrowcem i karta 4 gb dalem 2 lata temu 219 zl w Euro Rtv Agd. Model to SG660.

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tańsze urządzenie to głównie mniejsza wrażliwość na dotyk, słaba widoczność gdy świeci na ekran słońce, czasami dłużej szuka gps-a. Ale to da się wytrzymać jak niewiele będziesz korzystał. Nie kupuj urządzenia z mapami TomTom-a, są rzadko aktualizowane i brakuje czasami ulic, które są oddane do użytku od dłuższego czasu. Najlepiej automapa lub mapamap.

Opublikowano

Po Polsce używam Automapę w telefonie i jest bardzo dobra i dokładna . Jednak na zagranię dobry jest Igo . Szczególnie jeśli potrzeba opcji ciężarówki .Jest dokładna i co najważniejsze sprawdzona w prawie całej Europie .

Opublikowano

Ja używam od 2 lat larka i jestem zadowolony tym bardziej ze nagrywam najnowsza sobie Auto Mape na kartę wkładam i śmiga bez problemu. Jak dla mnie to tania i dobra. NAWIGACJA LARK FREE 50.3 (3890109087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..

Opublikowano

Kolego kupuj nawigację modecom MX3 Freeway, występuje w wersji HD jak i bez, na obu rozdzielczość działa płynnie, polecam ją wszystkim klientom, znajomym od roku i KAŻDA osoba jest zadowolona, parametry ma bardzo dobre i wg. mnie jest to urządzenie które ma najlepszy stosunek ceny do jakości, jest oczywiście odblokowana, ma wbudowany odbiornik GPS glonass czyli bardzo szybko łapie sygnał (64 satelity), 2 rdzeniowy szybki procek, RAM 128MB DDR2 czy czujnik światła.

3 lata pracowałem w nawigacjach więc śmiało mogę Ci ten model polecić, za kwotę ok 300-330zł to nadal najlepsza opcja na rynku ;)

Do takiej nawi najlepiej zapodać kartę 8GB byś miał miejsce na AM, IGO czy TomToma.

Tańsze nawigacje po 150zł-250zł typu lark, manta też będą hulać ale w każdej chwili może Ci ulec usterce przycisk włączania, łącze usb itd. dość miałem różnych awarii choć są u mnie osoby którym aktualizuję mapy i jeszcze jeżdżą na 6-7 letnim larku 50.1 :kox:

Przykładowe aukcje :arrow2:Mx3 - Modecom - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za pomoc i porady. Myślę, że któreś urządzenie mi będzie pasowalo:)

Jak wygląda sprawa z aktualnościa map pobranych z internetu? Często są wrzucane nowe wersje?

Opublikowano

AM wychodzi co 2 miesiące czyli 6 razy w roku, europę biorą od firmy navteq dwa razy w roku czyli te same mapy co w garmin, becker czy navigon, jest dobra i śmiało można na niej również jeździć.

IGO co kwartał z tego co kojarzę.

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, że wersje 'bez licencji' posiadają podobna częstotliwość aktualizacji?

Opublikowano

To jest dokładnie to samo bo można ściągnąć ze strony automapy tylko nie odpalisz jeśli nie wiesz jak :)

Opublikowano
  • Autor

Teraz wszystko jasne:) dziękuję za wszystkie informacje