tomek71wzw Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Panowie tragedia na całej linii. Wczoraj kumplowi przy tych mrozach nie odpaliło autko i poprosił mnie o odpalenie z mojego aku. Podjeżdżam chwytam za łapkę otwierania maski a ona zaczyna sobie swobodnie latać. Nic się nie dzieje po zaciągnięciu jej, nie odbija, nie wyskakuje cycek z grilla. Sprawa wygląda tak że zamarzł mi płyn w spryskiwaczach i jutro miałem jechać do kumpla garażu żeby odmrozić płyn bo szykuje mi się w poniedziałek dalszy wyjazd. Muszę szybko działać i liczę na waszą pomoc. Jeśli zły dział prosiłbym admina o przeniesienie tematu.
kaczaza5 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/awaryjne-otwieranie-pokrywy-silnika-249145/ Co do odmrażania płynu to najlepiej lewe nadkole out i cały zbiorniczek wyjąć. Ale maskę też trzeba otworzyć bo zbiornik od sprysków trzyma się na śrubach od zbiorniczka na olej wspomagania. Powodzenia.
tomek71wzw Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2014 Chłopaki, podjechałem do mechanika i otworzył mi klape w 6sekund. Docisnął ją po czym wyskoczył cycek od otwierania klapy. Mowił że przymarzł zamek. Dla mnie to jakieś anomalia techniczne a co wy o tym sądzicie
kaczaza5 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 No co poradzić Tobie się nie chciała maska otworzyć a mi drzwi zamknąć a jak w lutym -35 zapowiadają to co będzie ?
pakotomasz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja kiedyś miałem przyblokowana linkę otwierania maski, pociągnąłem za rączke i się złamała. Podjechałem do blacharza i tak jak u ciebie ponaciskał maskę w okolicach zamka i za chwilę już ją otwarł. Nie wiem jak to zrobił, ale byłem mega happy, że ją otworzył
tomek71wzw Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Opublikowano 2 Lutego 2014 Panowie ta łapka od otwierania maski nadal jest luźna. Jak naprawdę mocno ją pociagnę i później docisne maske i szarpne w góre to sie otworzy. Czy można jakoś tą linkę naciągnąć? Bo wydaję mi się ze się poluzowała (czy jest to nie możliwe)? ---------- Post dopisany at 15:46 ---------- Poprzedni post napisany at 00:15 ---------- podbijam panowie gdyz jest to problem
Fido Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Trzeba by było przyjrzeć się mocowaniu pancerza linki przy zamku. Może i by co poradził ale mus zamek demontować. Na skrócenie linki pewnie nie ma szans.
Rekomendowane odpowiedzi