Jarek882 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ostatnio zauważyłem że na ciepłym silniku falują mi obroty nie jest to jakiś duży przeskok lecz tak na oko o jakieś 20 obrotów i jest to słyszalne jak i widzialne na obrotomierzu. Normalny objaw podczas zimy ? sprawdzałem pompki vagiem i wszystkie sie mieszczą w normie moze na 4 cylindrze jedna ma 0.80 reszta zbliżona do zera. rok temu sprawdzałem i pompki były w takim samym stanie jak teraz. ---------- Post dopisany at 13:44 ---------- Poprzedni post napisany at 01:06 ---------- zauważyłem dzisiaj że to falowanie dzieje się jak włączę ogrzewanie tylnej szyby.
siu Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Kolego. Kolego miałem tak samo i dodatkowo mrugało oświetlenie zegarów i oświetlenie wnętrza na zewnątrz nie patrzyłem. Działo się to wraz ze wzrostem ilości załączanych odbiorników prądu oczywiście na biegu jałowym. Zapytałem kolegów z tego forum i diagnoza była trafna " kończy się ci regulator napięcia alternatora". Po wymianie tegoż regulatora wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi