.Pablo. Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam koledzy. Ściągnąłem głowicę żeby wymienić uszczelkę pod głowicą i na 3 cylindrze jest na zewnątrz tłoka takie coś (widać na zdjęciach). Na innych tłokach tego nie ma. Montować z takim tłokiem czy wymieniać. Jak by to było wypalone to powinno być niżej powierzchni tłoka a jest jakby na tłoku takie wybrzuszenie coś ala nagar . Proszę o szybką odpowiedź co z tym zrobić bo jutro wraca mi głowica z planowania.
piotrsob1 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zdjęć w większym formacie nie da się otworzyć Na tyle co widać to nie jest wypalone, wygląda to na nagar ( bo chyba jest wypukłe ? ) Jeżeli tak , to trzeba to delikatnie zeskrobać
SotoM Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 to raczej jest nagar ze spalania oleju a nie z palima. wyczysc to i składaj.tylko pozadnie glowice zrób
.Pablo. Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2014 Dzięki chłopaki tak myślałem ale chciałem się upewnić żeby głowicy dwa razy nie ściągać. Dzisiaj odebrałem głowicę jutro składam.
thenaturat2 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Nagar masz. To nie wypalony tłok inaczej by wyglądało
SotoM Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 a co do glowicy-samo lizanie robiles czy wszystko... prowadnice uszczelniacze itd?
.Pablo. Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2014 Full planowanie szlif uszczelniacze itp
SotoM Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 ja u siebie robilem tez wszystkie prowadnice zaworowe plus doszly panewki wałków rozrządu bo już też były zajechane.
Rekomendowane odpowiedzi