bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 mam pytanie czy tv trzeba jakos rozkodowac poniewaz nie dziala nawet na postoju[rns-e]i czy tuner jest w standardowym wyposazeniu radia.Z gory dzieki za odp
lukaszr Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Po co robisz ankietę ? Wystarczy zadać pytanie. Było to już na forum, wystarczy poszukać. W RNS-E trzeba zrobić TV-FREE albo przez dokupienie specjalnego modułu, albo przez korektę w sofcie nawigacji (robi się downgrade softu z wprowadzoną poprawką, wyjmuje się bezpiecznik od NAVI na min 12h, a potem robi się upgrade do wersji aktualnej, którą się posiada i to jest wszystko).
bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 a gdzie znajduje sie owy bezpiecznik?jestem swiezy na forum.pozd
lukaszr Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 a gdzie znajduje sie owy bezpiecznik?jestem swiezy na forum.pozd Numer 39, ale co da Tobie teraz wyjecie bezpiecznika ? Domyślam się, że nie masz VAGa oraz tego softu do zrobienia downgrade'u.
bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 kurcze ja to wogole jestem ciemny w tym temacie wiec bez pomocy fachowca sie nie obejdzie za wiele mi nie mowia te "specjalistyczne"terminy a jak sprawdzic czy siedzi tam tuner?pozdrawiam
lukaszr Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 kurcze ja to wogole jestem ciemny w tym temacie wiec bez pomocy fachowca sie nie obejdzie za wiele mi nie mowia te "specjalistyczne"terminy a jak sprawdzic czy siedzi tam tuner?pozdrawiam Tuner TV ? Wystarczy, że przełączysz się na CD, a potem wybierzesz sobie źródło TV (naciskając w RNS-E prawy górny klawisz przy dużym pokrętle). Jeżeli tam będzie tylko CD i MP3 to znaczy, że tunera albo nie ma, albo jest niepodłączony.
bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 pod cd mam tylko opcje wyboru sd i dvd tak wiec chyba niema tunera szkoda bo gosc od ktorego kupilem auto mowil ze trzeba tylko rozkodowac tak czy inaczej Dzieki za wskazowki aaa szukam jeszcze mapy na zachodnia europe kupilem jedna ale okazalo sie ze najdalej siega do niemiec a ja potrzebuje na holandie i reszte,gdzie mozna ja dostac?pozd
lukaszr Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 pod cd mam tylko opcje wyboru sd i dvd tak wiec chyba niema tunera szkoda bo gosc od ktorego kupilem auto mowil ze trzeba tylko rozkodowac tak czy inaczej Dzieki za wskazowki aaa szukam jeszcze mapy na zachodnia europe kupilem jedna ale okazalo sie ze najdalej siega do niemiec a ja potrzebuje na holandie i reszte,gdzie mozna ja dostac?pozd Nie ma czegoś takiego w tych opcjach jak DVD - jest tylko CD, MP3 oraz jeżeli jest tuner TV lub moduł od DVD to pojawia się TV. Jakbyś miał podłączony tuner to do niego podłączasz DVD i wtedy jak bierzesz sobie opcję TV to już w ustawieniach tunera TV wybierasz źródło AV1 lub AV2 (pod któryś z nich byłoby podłączone DVD).
bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 dokladnie jest tak jak piszesz wlasnie sprawdzilem cd mp3
lukaszr Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 dokladnie jest tak jak piszesz wlasnie sprawdzilem cd mp3 I nie ma widocznego wyboru źródła o nazwie TV ?
lukaszr Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 niestety Może masz po prostu niepodłączony. Zobacz w bagażniku w bocznych schowkach - czasami są tam miejsca na montaż tunera TV. Poza tym czasami widać z tyłu po bokach bagażnika, przy szybie anteny od tunera.
bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 po jednej stronie mam apteczke a drogiej maly amplifilter z malym glosnikiem wiec chyba lipa
lukaszr Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 po jednej stronie mam apteczke a drogiej maly amplifilter z malym glosnikiem wiec chyba lipa Trzeba by jeszcze zajrzeć za schowek, ale nie liczyłbym na to.
bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 w schowku jest lodowka i raczej nie ma tam miejsca na mala skrzyneczke kurcze szkoda ze tak klamal ten sprzedawca pewnie wymontowal i juz pogonil na allegro ,czyli zostaje szukac tunera.A co z ta mapa da sie ja zciagnac?
malik Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 W takim razie koleś, który Ci sprzedawał auto oszukał Cie w kwesti tunera TV.
bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 w sumie to nie jest mi to tak potrzebne ale nastepny"gadzecik"by sie przydal szczegolnie na trase do pl.Malik jakies klopoty miales z tym silnkiem?
malik Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 bar.mag Co do tunera to powiem Ci, że zamontowałem u siebie w aucie to urządzonko na jesieni ubiegłego roku. Po kilku dniach entuzjazm wygasł i w końcu wogóle przestałem używać tego gadgetu. W końcu go sprzedałem parę miesięcy temu. Moim zdaniem lepiej zainwestować w dobry interface AV (ze sterowaniem z RNS-E/kierownicy multi) i odtwarzacz DVD. Z silnikiem nigdy nie miałem żadnych problemów (odpukać) nawet pomimo podniesienia programowo mocy do 187PS/360Nm. Fakt faktem, że przez 2 lata użytkowania zrobiłem autkiem zaledwie 35 tys km.
bar.mag Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 wlasnie na dvd pomysle tylko nie mam wielofunkcyjnej kierki ale bez niej obejdzie sie.bylo czuc roznice po podniesienu i ile wiecej pali teraz?
malik Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Jasne, że czuć różnicę po programie Nie monitoruję spalania
Rekomendowane odpowiedzi