ADAMJANA4 Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 panwie ..co to może być ja ruszam- jade delikatnie to skrzynia chodzi ok jak ruszam gwalownie to skrzynie szarpie na 3 biegu ciagnie....znacie jakiś dobry warszta w okolicach katowic do skrzyn automatycznych
pieciajek Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Prawdopodobnie koszyczek na 3 biegu się wytarł bo to wada jest w tipach bo są aluminiowe.
Banan Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 panwie ..co to może być ja ruszam- jade delikatnie to skrzynia chodzi ok jak ruszam gwalownie to skrzynie szarpie na 3 biegu ciagnie....znacie jakiś dobry warszta w okolicach katowic do skrzyn automatycznych Wykluczyłeś problemy w silniku? skrzynie szarpie na 3 biegu ciagnie - nie rozumiem tego sformułowania w tym temacie http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-skrzynia-biegow-12/tiptronic-slizga-2-3-biegu-310050/index2.html - polecali jakiegoś speca na Śląsku
ADAMJANA4 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Opublikowano 1 Lutego 2014 panwie ..co to może być ja ruszam- jade delikatnie to skrzynia chodzi ok jak ruszam gwalownie to skrzynie szarpie na 3 biegu ciagnie....znacie jakiś dobry warszta w okolicach katowic do skrzyn automatycznych Wykluczyłeś problemy w silniku? skrzynie szarpie na 3 biegu ciagnie - nie rozumiem tego sformułowania w tym temacie http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-skrzynia-biegow-12/tiptronic-slizga-2-3-biegu-310050/index2.html - polecali jakiegoś speca na Śląsku jak szybko rusze z miejsca to skrzynia wariuje szarpie przy zmianie biegów na 3 długo ciagnie az wyje zanim zmieni na 4 ja ruszam powoli chodzi ok na tiptroniku chodzi płynie obojętnie jak ruszam szybko czy wolno ,a po podłączeniu pod kompa nie idzie nawizac połaczenia z skrzynią.
pieciajek Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 No to masz odpowiedź, sprawdź wszystkie kostki a przede wszystkim jest zima a sterownik jest po prawej stronie pod dywanem z przodu, dokładnie pod wycieraczką.Wyciągnij i wysusz bo zimą wilgotno jest a elektronika nie lubi wody.
kattu Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 witam mam pytanko do mechaników kupiłem a4 1.6 benzyna z automatycznom skrzyniom problem polega natym ze audi jedzie tylko na drugim biegu prawdo podobnie w trybie awaryjnym co zrobic pozdrawiam prosze o pomoc
Banan Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 witam mam pytanko do mechaników kupiłem a4 1.6 benzyna z automatycznom skrzyniom problem polega natym ze audi jedzie tylko na drugim biegu prawdo podobnie w trybie awaryjnym co zrobic pozdrawiam prosze o pomoc Masz inną skrzynię niż załozyciel tematu u ciebie jest 4 biegowa skrzynia AG4/01N. W trybie awaryjnym jeździ na 3 biegu nie na drugim - z czego wywnioskowujesz ten drugi bieg? Trzeba podpiąć komputer sprawdzić błędy.
kattu Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 witam mam pytanko do mechaników kupiłem a4 1.6 benzyna z automatycznom skrzyniom problem polega natym ze audi jedzie tylko na drugim biegu prawdo podobnie w trybie awaryjnym co zrobic pozdrawiam prosze o pomoc ---------- Post dopisany at 19:53 ---------- Poprzedni post napisany at 19:48 ---------- niewiem tak mi mechanik powiedział ze skrzynia hodzi tylko ponoc padl czujnik skrzyni biegoe a predkosc pobiera z czujnika abs dlatego niezmienia biegow niewiem czy to prawda a jesli tak to pomurzcie co zrobic dam rade sam to zrobic? pozdro ---------- Post dopisany at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany at 19:53 ---------- niewiem tak mi mechanik powiedział ze skrzynia hodzi tylko ponoc padl czujnik skrzyni biegoe a predkosc pobiera z czujnika abs dlatego niezmienia biegow niewiem czy to prawda a jesli tak to pomurzcie co zrobic dam rade sam to zrobic? pozdro witam mam pytanko do mechaników kupiłem a4 1.6 benzyna z automatycznom skrzyniom problem polega natym ze audi jedzie tylko na drugim biegu prawdo podobnie w trybie awaryjnym co zrobic pozdrawiam prosze o pomoc ---------- Post dopisany at 19:58 ---------- Poprzedni post napisany at 19:54 ---------- niewiem tak mi mechanik powiedział ze skrzynia hodzi tylko ponoc padl czujnik skrzyni biegoe a predkosc pobiera z czujnika abs dlatego niezmienia biegow niewiem czy to prawda a jesli tak to pomurzcie co zrobic dam rade sam to zrobic? pozdro ---------- Post dopisany at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany at 19:58 ---------- niewiem tak mi mechanik powiedział ze skrzynia hodzi tylko ponoc padl czujnik skrzyni biegoe a predkosc pobiera z czujnika abs dlatego niezmienia biegow niewiem czy to prawda a jesli tak to pomurzcie co zrobic dam rade sam to zrobic? pozdro Prawdopodobnie koszyczek na 3 biegu się wytarł bo to wada jest w tipach bo są aluminiowe. ---------- Post dopisany at 20:06 ---------- Poprzedni post napisany at 20:05 ---------- niewiem tak mi mechanik powiedział ze skrzynia hodzi tylko ponoc padl czujnik skrzyni biegoe a predkosc pobiera z czujnika abs dlatego niezmienia biegow niewiem czy to prawda a jesli tak to pomurzcie co zrobic dam rade sam to zrobic? pozdro
pieciajek Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 A to jak nie mozna się połączyć ze sterownikiem skrzyni a mechanik się łaczy i czyta błędy to czemu nie wymienił Ci tego czujnika? Zbył Cię bo sam nie wie co jest albo nie chce się paprać bo nailepiej to same klocki hamulcowe wymieniać. Na 1 to doprowadź do stanu żeby się dało skomunikować ze sterownikiem i odczytaj błędy, po omacku to możesz sporo wymienić i kasy stracić i nie trafić w uszkodzenie. Po to zrobili diagnostykę zeby pomagała w takich sprawach.
ADAMJANA4 Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Opublikowano 5 Lutego 2014 No to masz odpowiedź, sprawdź wszystkie kostki a przede wszystkim jest zima a sterownik jest po prawej stronie pod dywanem z przodu, dokładnie pod wycieraczką.Wyciągnij i wysusz bo zimą wilgotno jest a elektronika nie lubi wody. wkurza mnie tylko to ze ona chodz jak chce jak dam w piz...de.. potem zwolnie i to nie umie sie przestawic na wolna jazde i 3 bieg ciagie
Banan Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 No to masz odpowiedź, sprawdź wszystkie kostki a przede wszystkim jest zima a sterownik jest po prawej stronie pod dywanem z przodu, dokładnie pod wycieraczką.Wyciągnij i wysusz bo zimą wilgotno jest a elektronika nie lubi wody. wkurza mnie tylko to ze ona chodz jak chce jak dam w piz...de.. potem zwolnie i to nie umie sie przestawic na wolna jazde i 3 bieg ciagie Próbowałeś innym Vagiem lub inna wersją? (ja np. vagiem 4.09 nie połącze się ze sterownikiem Airbaga , no może za 10 razem , a 3.11 łączy od razu ) Rozumiem że jeśli przyspieszasz delikatnie i ciągnie na 3 do wyższych obrotów to czy ręcznie jesteś w stanie zmienić bieg szybciej? Jeśli już się uda połączyć to w bloku 002 w polu pierwszym masz wartość programu przełączania DSP (dynamic shift program index) - od 0-240 , powyżej 100 masz program sportowy , ogólnie można powiedzieć im wyższa wartość tym wyżej kręci - sprawdź czy się zmienia
Rekomendowane odpowiedzi