Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pokrętło świateł zle reaguje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja gdybym był na Twoim miejscu szukałbym 8E0 941 531 A ale to ja, najlepiej sprawdź jeszcze wiązki według tego schematu, to będziemy pewni co miałeś :decayed: ori bo ten numer co podałeś to VW

sprawdziłem u siebie mam ten sam MCE i włącznik ori z literką A n końcu czyli HIGH, ale najlepiej jakbyś porównał bo nigdy nic nie wiadomo

„Wersja LOW (8E0 941 531)”

Pin 1 – Zasilanie świateł mijania i postojowych po stacyjce (WE) [czarno/żółty]

Pin 2 – Zasilanie świateł przeciwmgielnych (WE) [czarno/biały]

Pin 3 – x

Pin 4 – Zasilanie świateł mijania [żółty] (WY)

Pin 5 – x

Pin 6 – x

Pin 7 – x

Pin 8 – Zasilanie przednich świateł przeciwmgielnych (WY) [2x biało/niebieski]

Pin 9 – Zasilanie tylnego światła przeciwmgielnego (WY) [szaro/biały]

Pin 10 – Masa przełącznika świateł [brązowy]

Pin 11 – x

Pin 12 – x

Pin 13 – x

Pin 14 – x

Pin 15 – Zasilanie świateł postojowych, stałe z akumulatora (WE) [czerwony]

Pin 16 – Zasilanie świateł postojowych (WY) [szary]

Pin 17 – Zasilanie przełącznika świateł [szaro/niebieski]

„Wersja HIGH (8E0 941 531 A)”

Pin 1 – Zasilanie świateł mijania i postojowych po stacyjce (WE) [czarny]

Pin 2 – Zasilanie świateł przeciwmgielnych (WE) [czerwono/żółty]

Pin 3 – ??? [fioletowy]

Pin 4 – x

Pin 5 – x

Pin 6 – x

Pin 7 – x

Pin 8 – Zasilanie przednich świateł przeciwmgielnych (WY) [biało/zielony]

Pin 9 – Zasilanie tylnego światła przeciwmgielnego (WY) [szaro/biały]

Pin 10 – Masa przełącznika świateł [brązowy]

Pin 11 – Zasilanie świateł mijania (WY) [żółty]

Pin 12 – x

Pin 13 – x

Pin 14 – Zasilanie świateł postojowych (WY) [szary]

Pin 15 – Zasilanie świateł postojowych, stałe z akumulatora (WE) [czerwony]

Pin 16 – x

Pin 17 – Zasilanie przełącznika świateł [2x szaro/niebieski]

Opublikowano

Hmm dziwna ta cała sytuacja, że kurcze przełącznik ORI a taki bajer, że osobno nie mogę włączyć przednich halogenów :)

Opublikowano

Nie ori Audi tylko VW z przeciwmgłowym z tyłu, masz tak wygląda ori b6 Headlight Switch w/ AUTO Function 8E0 941 531 D 03-08 Audi A4 S4 RS4 a Ty masz pewnie taki Auto/Car Headlight Switch 1C0 941 531 For VW Jetta Bora A4 Golf A4, OEM Number 1C0 941 531 - Huangshan Ruixing Automobile Electronic System Co., Ltd lub możesz mieć do tego od vw przełożone pokrętło od audi takie grube wtedy jest. Te pokrętła oraz ikonki można przełożyć bo to identyczne jest mocowanie, środek pewnie też standard tylko inaczej są styki połączone podczas włączania i nie ma pewnych funkcji przez to. Te z VW się tak nie wycierają jak z Audi i przez to ludzie mieszają nimi.

Opublikowano

Ok. To co zatem jeszcze musiałbym sprawdzić, aby być pewnym, że 8E0 941 531 A podejdzie? Nie chciałbym po prostu wydać pieniędzy w błoto :)

---------- Post dopisany at 20:12 ---------- Poprzedni post napisany at 20:04 ----------

P.S.

Z tego co wiem, to HIGH powinno pasować, bo mam moduł ze sprawdzanie przepalonych żarówek na FISie, a z tego co wiem, LOW tego nie miał (sprawdzane w przypadku podświetlenia tablicy), a więc teoretycznie ten podany przez Ciebie przełącznik powinien pasować.

Opublikowano

Wiesz ja Ci mówię co ja na twoim miejscu bym zrobił, a co Ty zrobisz to twoja sprawa :decayed: sprawdził bym jeszcze te kolory i wiązkę jak wyżej podałem, parę minut a zawsze wiadomo coś więcej. Bez przesady z tą kasą jeśli chcesz ori no to koło 150 zł można wyrwać prawie nowy, jeszcze są chinole za 40 w sumie to działają, wyglądają bdb, nie wycierają się ale istnieje małe ale są robione na wzór b7 sprzedawcy podają nr i niby pasują ale okazuje się, że wymagają małej poprawki w kablach przepięcia kliku pinów albo rozebrania go i poprzekładania w nim trochę, gdzieś był nawet wątek o tym tak, że poszukaj go sobie i przyczaj a może zaoszczędzisz. No chyba, że chcesz tylko ori no to...

Opublikowano

Jutro posiedzę jeszcze przy wiązce i dokładnie zapoznam się z tematem, który podruzciłeś - dzięki wielkie za pomoc ;)

P.S.

W przypadku mojego modułu MCE nie mam co liczyć na funkcje Auto w oryginale?

Opublikowano
Jutro posiedzę jeszcze przy wiązce i dokładnie zapoznam się z tematem, który podruzciłeś - dzięki wielkie za pomoc ;)

P.S.

W przypadku mojego modułu MCE nie mam co liczyć na funkcje Auto w oryginale?

Wychodzi na to, że nie możesz mieć tylko spryski reflektorów i kontrolę żarówek obsługiwane przez MCE

Opublikowano

Spryski onsługuje, a kurcze xenonów u siebie nie mam :)

Opublikowano

Przecież ja nawet o nic nie zapytalem, tylko napisalem, że troche dziwi mnie sam fakt, że nie mam xenonów, a kompuer spryski obsługuje :)

Opublikowano

bo nie rozumiesz....

każdy MCE ma możliwość obsługi czegoś...to że fabryka zrezygnowała z danej funkcji nie znaczy że może (lub nie) działać.

są modele/marki które, mają nawet spryski działające przy halogenach, a są jak u nas w oooo, że tylko została możliwość podłączenia.

dlatego pokazałem link w którym możesz zrozumieć i jeśli masz chęć, to wyrezasz sobie potrzebną funkcję:wink: