Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to za błedy termostat do wymiany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przechwytywanie_2.jpg

Przechwytywanie_6.jpg

Przechwytywanie.jpg

Prosze o analizę logów, najbardziej mnie nie pokoi coś tam z termostatem o co może chodzić,

Opublikowano

skasuj wszystkie i wypisz te które powracają.

Opublikowano

Dokładnie skasuj i zobacz które powracają pierwsze to błędy zamka w dziwach miałem podobne u mnie siadła elektronika w samym zamku. Kolejny to odłączony głosik a błędy z sondą i wypadaniem zapłonów oraz z katalizatorem wyglądają jak by był źle wyregulowany gaz. Oczywiście jeśli posiadasz gaz jeśli nie to możesz się martwić o katalizator. jeśli chodzi o błędy związane z dziwami to równie dobrze może być brak komunikacji z modułem znajdującym się w dziwach najczęściej przecierają się przewody które idą z drzwi do wewnątrz samochodu - jeden taki przetarty przewodzik potrafi generować kupę błędów.

Opublikowano

17700 - przerwa w obwodzie (niebieska kostka) zabudowana na termostacie (standard)

16687 - wypadanie zapłonów, cewka na 3 cylindrze

Opublikowano

Jakiś rok temu opisałem proces naprawy termostatu.

Nie jest to trudne wystarczy zdjąć gniazdo i polutowac dwa kabelki i potem ponownie poskładać.

Opublikowano
  • Autor

Ale czy jezdzac bez naprawy nic sie nie dzieje, to tylko elektronika ? duzy obieg otwiera, prosiłbym o info co konkretnie zrobić z termostatem co polutować która kostka jakie kolory przewodu, no i gdzie szukać termostat bo od góry o nie widze :) Pozdro

Opublikowano

Zdarza się że jak masz uszkodzony ten element na termostacie to automatycznie załącza się wentylator na chłodnicy. Sprawdź czy nie masz tak u siebie. Miałeś wykasować błędy i powiedzieć które powracają...

Opublikowano
  • Autor

Błedy były kasowane tak jak prosiłeś , wszystkie sie powtórzyły oprucz wypadania zapłonów na cylindrze 3 Pozdro