Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie macie zamocowaną zwykłą uniwersalną nawigację?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W poprzednim B6 miałem nawi BNS 4.0 dx i całkiem mi wystarczała ale niestety z powodu silnika ALT musiałem auto zmienić na trochę mniej wypasione.

Jako że w mojej audi nie mam oryginalnej nawi więc zastanawiam się gdzie zamocować zwykłego Larka. Mocowanie na przedniej szybie jakoś mi nie podchodzi bo moim zdaniem wygląda to beznadziejnie + zwisające kable i bardziej pasuje do jakiegoś fiata czy reno.

I teraz chciałbym spytać o Wasze pomysły jak zamontować uniwersalną nawigację tak żeby się nie rzucała w oczy? Myślę żeby to jakoś zamocować we wnęce pomiędzy klimatronikiem a popiołką. Na razie całkiem ładnie się trzyma jak się ją włoży do popielniczki i oprze o jej klapke. No ale to mało profesjonalne:decayed:

Opublikowano
W poprzednim B6 miałem nawi BNS 4.0 dx i całkiem mi wystarczała ale niestety z powodu silnika ALT musiałem auto zmienić na trochę mniej wypasione.

Jako że w mojej audi nie mam oryginalnej nawi więc zastanawiam się gdzie zamocować zwykłego Larka. Mocowanie na przedniej szybie jakoś mi nie podchodzi bo moim zdaniem wygląda to beznadziejnie + zwisające kable i bardziej pasuje do jakiegoś fiata czy reno.

I teraz chciałbym spytać o Wasze pomysły jak zamontować uniwersalną nawigację tak żeby się nie rzucała w oczy? Myślę żeby to jakoś zamocować we wnęce pomiędzy klimatronikiem a popiołką. Na razie całkiem ładnie się trzyma jak się ją włoży do popielniczki i oprze o jej klapke. No ale to mało profesjonalne:decayed:

Najlepszym przyjacielem szukającego jest :szukaj:

Poczytaj np to:http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-nawigacja-inaczej-nawiewach-126481/

Opublikowano

ja korzystam z oryginalnego uchwytu na telefon - niestety mój jelcz jest wyposażony w ten uchwyt a zmiana tunelu mi się nie uśmiechała; do tego uchwytu przymocowałem jakiś zwykły uchwyt do nawigacji/telefonu i jak dla mnie jest spoko - wiadomo, że zawsze mogło być lepiej ale tak to przynajmniej wykorzystałem to dziadostwo i kable też się nie plączą;

pomysł zaczerpnięty z forum - kiedyś ktoś opisał takie rozwiązanie;

ja wykorzystuje telefon jako nawigację - ale to raczej nie ma znaczenia

Opublikowano

Pod lusterkiem:

Uchwyt Samochodowy na Lusterko SONY XPERIA Z L36H (3920265407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tylko że odwrotnie się ten uchwyt montuje, żeby coś widzieć w lusterku. Jak będzie jutro w miarę widno to zrobię zdjęcie.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też mam ten uchwyt na telefon przy tunelu i byłoby to idealne miejsce ale... używam go zgodnie z przeznaczeniem. Mam adapter cullmana a ja już 9-ty rok mam nokie 6230i nadal dzwoni i mówi i żal mi się z nią rozstawać:grin:

Myślę jak tu zamocować jakiś adapter aby nawi mocować pomiędzy klimatronikiem a popielniczką - wtedy nigdzie nie plątają się kable i nawigacja nie rzuca się w oczy

Opublikowano

Jak zwisające kable przypominają ci Fiata to upchana w jakiejś byle dziurze nawigacja mnie przypomina Dacie...

Wysłane z mojego Trooper_X55

Opublikowano
  • Autor

Ale ja nie chcę jej wbudować na stałe w kokpit bo to faktycznie rzeźba tylko o pomysł zaadaptowania jakiegoś adaptera aby ten uchwyt na nawigację zamiast na szybie móc zamontować w okolice gdzie nie będzie przeszkadzała czyli np pod klimatronikiem.

Opublikowano

Allegro----> uchwyt do nawigacji----> zobacz co wyskoczy---> proste nie?? :decayed:

Opublikowano
Allegro----> uchwyt do nawigacji----> zobacz co wyskoczy---> proste nie?? :decayed:

No nie dokońca, ja gdzie bym nie umieścił nawi to mi zawsze przeszkadzała, dlatego rozumiem problem kolegi. Już w różnych miejscach na szybie montowałem i za każdym razem coś było nie tak. Albo przewodu nie starczało, albo słońce świeciło i nic nie wiedziałem, albo nie widziałem gdzie jadę. Uchwyt pod lusterkiem jest moim zdaniem rewelacyjny. Kupiłem dłuższy kabel i poprowadziłem wokół szyby i wpiąłem pod bezpieczniki (poprzez zasilacz) od zapalniczki. Ponieważ jest pod lusterkiem rozwiązał się też problem oślepienaia przez słońce. W każdej chwili mogę ją wypiąć w łatwy sposób i montaż też jest banalnie prosty (wystarczy przesunąć w lewo lub w prawo, zależy czy się zakłada czy zdejmuje)