Labiel Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam. Ponieważ na co dzień nie mam do czynienia ze schematami elektrycznymi a info nie znalazłem info na forum w sprawie podłączenie dwóch czujników (na pedale hamulca i sprzęgła) pod kątem przyszłego podłączenia tempomatu (auto z 95 roku ale po SWAPie na APU z 2000 roku) zabrałem się san za szperanie. Generalnie odnalazłem oba czujniki i coś tam już wiem. Ale utknąłem na pewnych symbolach. Chodzi o trójkąt postawiony bokiem a w środku literka A, B, C i tak dalej. Nie wiem co to oznacza ale ma chyba odniesienie do tego co poniżej bo te rysunki też widnieje na schemacie:
zbigok Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Te trójkąty są pinami wtyczek, rysowane zwykle w kolumnach lub wierszach, a dany wiersz lub kolumna jest jedną wtyczką. W środku może być literka określająca do której wtyczki to przychodzi, ale do tego powinny być numery pinów, lub oznaczenie kolorów przewodów pod te piny (skróty kolorów). W innym przypadku, zamiast literki może być liczba, numer pinu ale wtedy obok powinno być odwołanie do jakiej wtyczki to przychodzi. Taki sposób rysowania dotyczy głównie schematów montażowych.
Labiel Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 A dzięki, w takim razie coś mi to już wyjaśnia.
Labiel Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 Z autodaty z tego co widzę na wydruku.
Banan Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 zaraz Ci podeślę na mail z Elsy - dawca to był APU 2000 rok tak? Automat / manual? Avant/sedan? Wiązkę zostawiłeś swoją? Twój to 95 sedan silnik był ADR?
Labiel Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 Mój był ADR 95 rok, dawca APU 2000 sedan. Wiązka w większości moja. ---------- Post dopisany 13-02-2014 at 10:49 ---------- Poprzedni post napisany 12-02-2014 at 22:51 ---------- Dostałem od Banana inne wydruki, skonfrontowałem je z moim i okazało się że te trójkąty z cyferkami to nic innego jak... przedłużenie danego przewodu które jest na następnej stronie
Rekomendowane odpowiedzi