alladyn72 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 1o gazu i 6 benzyny na 100 km Tak mi ostatnio spalił co robic POPRAW TEN TEMAT BO NIE WIEM JAK TO CZYTAĆ
Nosfer Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Jedź do gazownika niech obejrzy instalację, wyreguluje itp. Masz takie spalanie odkąd założyłeś instalacje, czy od jakiegoś czasu Ci świruje ?
lukaszr Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Może nie do końca jestem biegły w instalacjach LPG, ale czy spalanie gazu na poziomie 10L i benzyny 6L przy prawie 3.0L silniku to dużo ? Chyba raczycie sobie żartować.
Nosfer Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Lukaszr może i masz rację.. Dlatego pytam czy tak było od początku ?
Flyer Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Domyslam sie, ze koledze spalil 6l benzyny, po czym przelaczyl na gaz (badz odwrotnie) i spalil mu nastepne 10l... a lacznie przejechal 100km.
Nosfer Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Chyba raczej.. Kolega przejechał 100km przy czym samochód spalił mu 10l gazu i 6 benzyny.. (ale jak On to obliczył ? ). W każdym bądź razie, co by nie pisał to mi moja kuchenka przy 1.8 pali 10l gazu..
lukaszr Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Domyslam sie, ze koledze spalil 6l benzyny, po czym przelaczyl na gaz (badz odwrotnie) i spalil mu nastepne 10l... a lacznie przejechal 100km. To jest bardziej prawdopodobna sytuacja, ale dopóki alladyn72 nie napisze co miał konkretnie na myśli to dalsze rozważania nie mają sensu. alladyn72 na przyszłość pisz trochę jaśniej i więcej, bo nikt nie jest jasnowidzem żeby wiedzieć o co może chodzić.
alladyn72 Opublikowano 2 Września 2008 Autor Opublikowano 2 Września 2008 Wizyta u gazownika i wszstko jasne czujnik temperatury raz łączył a raz nie,teraz pali 15 gazu
kepasa Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 to czujnik temp ma na to wpływ? bo mi właśnie zaczął wariować, jak wracam wieczorem do domu i jadę ok 100km/h spokojnie, temperatura mi spada nawet do 65-70 stopni... później jak wjadę w miasto staje na 90'... i wózek generalnie od jakiegos czasu pali więcej trochę...
Nosfer Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 kepasa a masz LPG ? Bo autor wątku chyba piszę o czujniku temperatury od gazu (??), który w sekwencji przełącza automatycznie na gaz jeśli temperatura silnika przekroczy np. 60 stopni.. U niego nie diałał prawidłowo dlatego spalał i benzynę i gaz, na zmianę.. Dlatego spalanie wychodziło 10 LPG i 6 PB.. A teraz 15 PLG. Ps. Autor mógłby pisać trochę jaśniej.. :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi