Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] EGR czy N18 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.06.2018 o 17:51, pezet202 napisał:

Od razu wymienie wszystkie wezyki podcisnienia, nie tylko te od N18. 

Jak robic to raz a porzadnie ?

Tylko teraz nie wiem jakie bo widze czesc osob poleca silikonowe,  a czesci gumowe zbrojone w srodku. I teraz zglupialem jakie kupic jakie beda lepsze ?

Tak samo widze po schematach co umiesciles w innym watku ze maja byc srednicy 3,5 i 5 mm. A widze ze montuja 3,2 oraz 4 mm. To wtedy lepiej dla podcisnienia? 

I silikonowe i gumowe zbrojone spełnią swoją role. Niewielka różnica w średnicy nie ma wpływu. Byle było szczelnie

Opublikowano

Dzieki chlopaki za odpowiedz ?

A numer 8E0906628B to czujnika N75? 

Opublikowano

Ja zawsze biorę te - 3mm grubość ścianki i 3mm średnicy, są masywniejsze i unika się możliwości zassania ścianek ;)

http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-3mm-black-3-waz-silikonowy-i6669633132.html

15 minut temu, pezet202 napisał:

Dzieki chlopaki za odpowiedz ?

A numer 8E0906628B to czujnika N75? 

8E0906628C to N75 - turbina; 8E0906628B to N18 - EGR. Poprawiłem.

Opublikowano
47 minut temu, kamil-vag napisał:

Ja zawsze biorę te - 3mm grubość ścianki i 3mm średnicy, są masywniejsze i unika się możliwości zassania ścianek ;)

http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-3mm-black-3-waz-silikonowy-i6669633132.html

8E0906628C to N75 - turbina; 8E0906628B to N18 - EGR. Poprawiłem.

Dzieki ? Jutro zakupie zaworek i przewody podcisnienia na miejscu u mnie, a w czwartek z kumplem umowilem sie na robote bo akurat garaz bedzie mial wolny ?

Opublikowano

Wymienilem przewody podcisnienia na srednice 3,2mm, grubosc scianki 3mm. Przewod firmy gates. 

Niestety po 5km znowu pojawił sie ten sam błąd. 

Logi 003 BS W trybie on 370-390, a w trybie off 410-430 wiec bez zmian.

W poniedzialek odbieram zamowiony czujnik N18 i bedzie wymiana. To musi juz pomoc.

Opublikowano

A sprawdzałeś czy nie masz przypadkiem zaślepki EGR z małym otworem :P

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

A sprawdzałeś czy nie masz przypadkiem zaślepki EGR z małym otworem :P

Mozesz dokładnie opisać gdzie i co mam sprawdzić bo nie rozumiem ?

Edytowane przez pezet202
Błedny opis

Opublikowano

Do egr dostałem normalne uszczelki metalowa i papierowa i obie wymieniłem. Były w komplecie z ori egr 

Opublikowano

Dzisiaj odebralem czujnik N18. Na dniach montaz, wiec dam znac. 

A mam pytanie, czy po montażu nowego egr nie trzeba zrobic jakiejs adaptacji jak w innych autach? Czy poprostu sie go montuje i juz? 

Opublikowano

Nie ma adaptacji, przyuczenia itd... to jest zawór mechaniczny, nie określasz w nim pozycji min/max... steruje nim N18 na podstawie odczytu z MAF... 

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz ? Tak myslalem ale oczywiscie jest mase ,, madrych mechanikow,, co mowili inaczej i czlowiek juz zglupial ?

Opublikowano

Witam takie pytanie czy N18z awx 130 km. Będzie pasował z 110 konnego

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.06.2018 o 13:12, makaveli1985 napisał:

Witam takie pytanie czy N18z awx 130 km. Będzie pasował z 110 konnego

Wtyczke ma inną ten z 110km- taką kwadratową. Po przelutowaniu wtyczki będzie działał.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie N18 wymieniony ale błąd dalej jest. Rece opadaja. Przed wymiana zapalil sie po okolo 5km teraz po okolo 20km. Pomocy bo zglupiec mozna 

Opublikowano

Spróbuj w vagu zrobić adaptację... logujesz się w Login 12233, potem adaptation, kanał 003 i zmieniasz wartość z 32768 na maksymalną możliwą, zazwyczaj 33768.  Zwiększy to wartość zadaną przepływu na jałowym do ok 350 mg/h, może akurat nie wywali błędu... 

Opublikowano
15 godzin temu, kamil-vag napisał:

Spróbuj w vagu zrobić adaptację... logujesz się w Login 12233, potem adaptation, kanał 003 i zmieniasz wartość z 32768 na maksymalną możliwą, zazwyczaj 33768.  Zwiększy to wartość zadaną przepływu na jałowym do ok 350 mg/h, może akurat nie wywali błędu... 

Dzieki ? musze dorwac kogos z vagiem i zobaczymy ?

A może byc ze gdzies jest jakas nieszczelnosc, albo np syfy co blokuja przeplyw? 

Albo np cos z przeplywomierzem? Bo niby wartość w grupie 003 co chce komputer ma byc zblizona do wartości jaka ma dac przeplywomierz a te wartości duzo sie roznia 

Opublikowano

Zrõb log dynamiczny grupy 003+008+011 i zobaczymy co dzieje się z przepływem, tylko nie krec filmiku, a wrzuc plik z vcds na vaglogi.pl

Opublikowano

Jest OK, nie wygląda żebyś miał jakieś problemy z nieszczelnością... zrób adaptację o której pisałem i poobserwuj...