jezyk_05 Opublikowano 14 Lutego 2014 Opublikowano 14 Lutego 2014 Hej jak w temacie miałem fabrycznie u siebie BOSE połączone z RNS-d. W tej chwili z BOSE zostały tylko głośniki w drzwiach. "Skrzynka" z bagażnika + wzmacniacz i zmieniarka zostały usunięte. Radio, które teraz napędza system to JVC KD-SH 1000. Wszystko jest ok, oprócz wyszukiwania fal radiowych. Po prostu nie może wyszukać żadnej fali radiowej, czasami wskoczy jakaś jedna najsilniejsza i to tyle. Dodam że podpinałem pod remote separator antenowy, ale dalej było to samo. Podejrzewam że z BOSE jest jakoś inaczej, jeśli jakaś mądra głowa ma rozwiązanie problemu proszę dać znać.
Tom A4 Opublikowano 14 Lutego 2014 Opublikowano 14 Lutego 2014 Bose to system dźwięku i nie ma on zupełnie nic z falami radiowymi. Wzmacniacz antenowy masz zasilony ?
jezyk_05 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Opublikowano 14 Lutego 2014 Z tego co się orientuje to wzmacniacz antenowy jest tutaj w tej podstawce od anteny. Patrzyłem w pinach i pod 5 czyli sterowanie anteny pin idealnie się pokrywa z remotem, czyli zasilanie idzie.
Tom A4 Opublikowano 15 Lutego 2014 Opublikowano 15 Lutego 2014 to że się pokrywa nie znaczy że zasilanie tam jest, sprawdź to mirnikiem
jezyk_05 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Opublikowano 16 Lutego 2014 Sprawa rozwiązana. Okazało się że przy wtyczce główna żyła była przerwana
Rekomendowane odpowiedzi