Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z centralnym zamkiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu zacząłem mieć problemy z centralnym zamkiem, bywało że zamykał się i otwierał normalnie ale bywało i tak że mogłem go otworzyć a po 10 min już nie zamknąłem i tak trwało to ok 2-3 tyg. Niestety wczoraj centralny przestał działać całkiem już się nie zamykał ani nie otwierał, dlatego też postanowiłem na to popatrzeć, z tego co wyczytałem w internecie bezpiecznik odpowiadający za CZ w moim audi jest pod nr.6 sprawdziłem go jest dobry. Dodam że nie słychać przy włączaniu zamka pompki która jest w bagażniku, po prostu po naciśnięciu pilota cisza. Jednakże przez przypadek nacisnąłem pilota w czasie gdy bezpiecznik nr.6 był wyjęty i co??? Wszystko działa, zamyka się i otwiera bezproblemowo, natomiast po włożeniu bezpiecznika nie działa. O co chodzi??? moim zdaniem po wyciągnięciu bezp. nie powinna pompka dostawać prądu, a tu jest odwrotnie.

Opublikowano

troszke to dziwne z tym bezpiecznikiem. w twoim aucie odpowiada tez biezpiecznik 38-oswietlenie bagaznika i centralne blokowanie drzwi.

---------- Post dopisany at 12:59 ---------- Poprzedni post napisany at 12:56 ----------

tu masz dokladny opis bezpiecznikow: http://www.auditimes.pl/topic/233-opis-bezpieczników-audi-a4-b5/

Opublikowano

Witam serdecznie,

Podłączam się pod ten post, gdyż siedzę i szukam podpowiedzi z niedziałajacym centralnym zamkiem.

Jeszcze wczoraj otworzył się i zamknął w drodze do pracy, po powrocie zamknąć z pilota już nie mogłem. Alarm załącza się co sygnalizują kierunkowskazy, światło wewnętrzne w pozycji ZERO ( czyli po zamknięciu drzwi nie gasną ), z kluczyka zamykają się tylko drzwi kierowcy. Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie są ok, nie słychać żadnej pracy pompki, nadmienię że miga czerwona kontrolka w podszybiu kierowcy... nie wiem jeszcze co ona oznacza.

Jeżeli znacie Państwo jakieś podpowiedzi proszę o info... z góry dziękuję

Acha, szyby elektryczne też nie działają...