Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Key Less / Advance Key problem z działaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów na forum. Mam drobny problem z otwieraniem bez kluczyka. Czasami działa, innym razem znów nie itd. Baterie w pilotach zmienione. Tylna klapa otwiera się zawsze bez problemu, odpalanie z start/stop działa bez zarzutu. Natomiast drzwi mówiąc krótko lecą w kulki. Nie ma reguły czy się otworzą. Może macie jakieś rady, co można sprawdzić, bądź z czym jest problem ?

Opublikowano

Pewnie czujnik pada :wink: podepnij kompa i sprawdz błedy

Opublikowano

Hymm byłem pod komputerem.

Błędny to 00956 (Kluczyk 2, przekroczony zakres adaptacji) i 00192 (Czujnik dotykowy klamki lewa strona tył) oraz 01592 (czujnik jakości powietrza) Jakieś rady ad pierwszego i drugiego błędu ?

Opublikowano

Oo super dzięki :) A Co to może być z czujnikiem jakości powietrza ; Uszkodzony ?

Opublikowano
Oo super dzięki :) A Co to może być z czujnikiem jakości powietrza ; Uszkodzony ?

Tak moze być uszkodzony, masz go w podszybiu po prawej stronie .

Sprawdz czy połaczenie jest OK

Opublikowano

Połaczenie wydaje się być wporzadku. Ale błąd jak był tak jest. Widziałem że wywala brak komunikacji z tym czujnikiem.

---------- Post dopisany 28-02-2014 at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany 19-02-2014 at 22:34 ----------

Czujnik wymieniony, KeyLess śmiga jak nowy. Dzięki za pomoc :D

Opublikowano
Połaczenie wydaje się być wporzadku. Ale błąd jak był tak jest. Widziałem że wywala brak komunikacji z tym czujnikiem.

---------- Post dopisany 28-02-2014 at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany 19-02-2014 at 22:34 ----------

Czujnik wymieniony, KeyLess śmiga jak nowy. Dzięki za pomoc :D

Mam dokładnie taki sam problem.. :/

Kupiłeś ten z allegro, bo jest to noname, ale dużo tańszy niż chcą w ASO?

Jeśli ten z allegro, to czy działa bez zarzutu, tak samo jak ori?

Czy jest jakieś rozróżnienie tył/przór, lewy/prawy?

Opublikowano

Ja wymieniałem na ebayowy i smiga już kilka tygodni bez zarzutu.

System nie rozróżnia czujnika. Skąd pochodzi wie na podstawie informacji ze sterownika drzwi.

Swoją drogą ori czujniki można ocalić jeśli jeszcze ich mocno nie zalało, wystarczy zgrzać gorącym powietrzem plastik obudowy na pęknięciach, jest bardzo podobny do kleju na gorąco.

Jednak jak wody jest dużo lub długo był narażony na wilgoć to ciężko naprawić bo druk i wyprowadzenia elementów skorodowały. Wewnątrz czujnika siedzi mikroprocesor, czujniki pojemnościowe i jeden czujnik Halla do wykrywania pociągnięcia za klamkę.