Jump to content
IGNORED

[B5 1Z]-Dziwne stuki w silniku

Recommended Posts

Posted

Dzis po wymianie swiec odpalilem silnik i szlysze jakies stuki w silniku tak jakby cos pukalo, ruszylem do przodu dalej slychac dodalem troche gazu coraz bardziej sukanie slychac co to moze byz jestem przerazony co to sie stalo prosze o pomoc i porady

Guest zdeniu
Posted

trudno cokolwiek stwierdzić ale może podczas wymiany świec coś wpadło do komory :/

Posted

Może którejś świecy nie dokręciłeś?

Posted

wlasnie przedmuchalem kazda komore i jest ok narazie zobacze jutro rano jak bedzie zimny

jeszcze zobaczylem wyciek oleju spod kolektora!!!!!!!!!

Posted
Dzis po wymianie swiec odpalilem silnik i szlysze jakies stuki w silniku tak jakby cos pukalo, ruszylem do przodu dalej slychac dodalem troche gazu coraz bardziej sukanie slychac co to moze byz jestem przerazony co to sie stalo prosze o pomoc i porady

a jak sie zachowuje autko .. nie starciło na mocy :?:

moze czegos nie dokreciłes .... moze zerwałes kabelek od wtrysku sterujacego :?:

Posted

jak go odpalilem bylko ok ale tak jakby cos stukalo pózniej na cieplym silniku przestalo moc jest ok jeszcze zauwazylem wyciek oleju spod kolektora czyzby cos sie odkrecilo i tak jakby bylo troche glosno w srodku

Posted

A dobra świece założyłeś? tzn do tego auta?

Posted
do disla bosch

a były tej samej długości co stare :?:

Posted
a były tej samej długości co stare

myslisz ze moze tłok uderzac w swiece :galy: obys sie mylil :diabelek:

Posted
a były tej samej długości co stare

myslisz ze moze tłok uderzac w swiece :galy: obys sie mylil :diabelek:

wszsytko jest możliwe ... ;)

Posted

swiece powinny miec 91mm do 110KM tak jak do 90KM ale wiem ze sprzedaja i wkrecaja 97mm te sa podobno do TDIka na pompowtryskach ale czy to moze byc przyczyna ja wkrecilem 91mm Boscha do swojego 1Z jest ok :?:

Posted
swiece powinny miec 91mm do 110KM tak jak do 90KM ale wiem ze sprzedaja i wkrecaja 97mm te sa podobno do TDIka na pompowtryskach ale czy to moze byc przyczyna ja wkrecilem 91mm Boscha do swojego 1Z jest ok :?:

a nie powinny miec przypadkiem długość 92 mm :?:

Posted

Fakt spanky 92mm nie inaczej ;)