chiniol24 Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 mam audi 2.5 tdi oznaczony silnik AKE 180 km quattro przebieg 302000 od jakiegoś czasu auto syczy i hałasuje delikatnie i słychać to w kabinie tak w zakresie od 1600 do 2000 obrotów dzieki i pomocy
kudalty66 Opublikowano 23 Lutego 2014 Opublikowano 23 Lutego 2014 sprawdź szczelosc dolotu od turbo dalej,. druga sprawa czy masz jeszcze kata, może się zapychac i gdzieś na wydechu lub pod turbina puszcza,. może być uszkodzony łącznik zaraz za spręzarką na wyjsciu z turbiny, krótki ok 10 cm od turbo w strone prawej głowicy przy grodzi,. spróbuj za pomoca innej osoby wyszukać syczenie, chyba że to dzwiek turbo które robi sie coraz głośniejsze,.
wapniak_1 Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 I jak tam kolego rozwiązałeś problem? doszedłeś coś ? mam bardzo podobny problem
sumoss Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 siema podepne sie do tematu poniewaz u mnie rowniez jest takie syczenie a u sasiada w identycznym silniku i tez b6 tyle ze w avant jest cichutko dodam jeszcze ze gdy sciagne weza z przeplywki i pchne powietrze to gdzies slychac syczenie ale nie moge znalesc gdzie wyglada jak by z ic syczalo ale sprawdzalem wczoraj i sa szczelne a kiedys jak patrzylem to gdy dmuchalem w ta rure to powietrze wydobywalo sie pomiedzy uszczelniaczami na wtryskach w deklu i niewiem czy tak ma byc czy nie ale wydaje mi sie ze raczej nie powinno byc takiej sytuacji :/
Guciorro Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Milalem taki problem!! Okazalo sie ze mechanik zle poskrecal wyloty od turbiny, wystarczy sprawdzic szczelnosc na polaczeniach.
Rekomendowane odpowiedzi