Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak to jest z notlauf'em ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie to 'przyjemnie' zjawisko występuje na 3 biegu w okolicach 2,5k obr. Potem maksymalnie do 3,3k i koniec, pedał w podłodze. Natomiast na 2 biegu notlauf nie wytępuje, czy to normalne ? Na 4 i 5 nie jestem pewien , ale do 3k obr raczej jest ok. Wiem, wiem logi (będą niedługo) tylko czy jest sens je robić do 3,3k obr ? Na dniach będę miał vakuometr i sprawdze podciśnienia. Czy można coś z tym zrobić prócz logów i sprawdzenia podciśnienia? Co do logów , to dynamiczne:

Grupy: 001,003,004,008,010,011 czy coś jeszcze?

Opublikowano

Logi zawsze warto zrobić. Rób do momentu jak juz wskoczy błąd, zgaś samochód, odpal i rób kolejna grupę.

Podciśnienia zawsze warto sprawdzić choc tu obstawiam zapieczone kierownice w turbo.

Opublikowano
U mnie to 'przyjemnie' zjawisko występuje na 3 biegu w okolicach 2,5k obr. Potem maksymalnie do 3,3k i koniec, pedał w podłodze. Natomiast na 2 biegu notlauf nie wytępuje, czy to normalne ? Na 4 i 5 nie jestem pewien , ale do 3k obr raczej jest ok. Wiem, wiem logi (będą niedługo) tylko czy jest sens je robić do 3,3k obr ? Na dniach będę miał vakuometr i sprawdze podciśnienia. Czy można coś z tym zrobić prócz logów i sprawdzenia podciśnienia? Co do logów , to dynamiczne:

Grupy: 001,003,004,008,010,011 czy coś jeszcze?

notlauf będzie od trzeciego biegu wzwyż, na dwójce nie ma i jest to normalne

Opublikowano

na 2 biegu jest zbyt krotko motor obciazony dlatego nie wchodzi

Opublikowano

No dobrze, ostatnio miałem taki przypadek, że przed wiochą jadąc spokojnie zwalniam do 60km/h, redukcja na 4 i widzę na wskaźniku, że turbo zdechło :facepalm: o co kaman nie wiem, w listopadzie czyściłem suszare, rozruszałem sztangę. Do teraz śmigało aż miło a nagle znowu się zaczęło :kwasny: Z tego co widziałem coś chyba sztanga znowu nawala..... leniwie się podnosi po odpaleniu. Może być to związane z zacinającą się geometrią czy coś takiego?

Opublikowano
  • Autor

U mnie nawet błędu na fisie nie pokazuje. Może dlatego, że mam licznik przedliftowy w polifcie? Po prostu występuje jednosekundowe zwolnienie i jedzie dalej, tyle że już nie przyspiesza jak powinien. Dzisiaj odlaczylem wąż z gruchy i sztanga ruszyła się może z 0,5cm :/

Opublikowano

Mam wskaźnik boosta i widzę jak pompuje. Ciśnienie daje na maxa, nic nie odpuszcza. Turbina wpada w tryb awaryjny i dopiero po ponownym odpaleniu "ożywa"