Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przerywający dźwięk w głośniku niskotonowym w prawych drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam objaw który czasami jest strasznie denerwujący mianowicie gdy auto wjedzie w koleine-podskoczy na niej przerywa

dźwięk w głośniku i za chwile wraca do normalnego grania, czasami zdarza się to przy jeździe z większymi prędkościami

co jest przyczyną? płytka pod potencjometrem nie styka? czy wina leż po stronie głośnika?

Opublikowano

Poruszaj przewodami pomiędzy drzwiami a słupkiem, takie w gumowej osłonie a pod nią wtyczka i pewnie coś nie łączy u mnie też coś takiego było. Może być też, że kable są uszkodzone pod tą właśnie gumą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam

Mam objaw który czasami jest strasznie denerwujący mianowicie gdy auto wjedzie w koleine-podskoczy na niej przerywa

dźwięk w głośniku i za chwile wraca do normalnego grania, czasami zdarza się to przy jeździe z większymi prędkościami

co jest przyczyną? płytka pod potencjometrem nie styka? czy wina leż po stronie głośnika?

Ogarnąłeś ten temat bo mam u siebie podobną sytuację. tylko u mnie wszystkie głośniki przerywają.

Opublikowano

Raczej będzie to co pisał TooMeeK87, ja miałem to samo.

Opublikowano

Ja u siebie miałem podobnie, ale coś mnie tknęło, żeby wysunąć klimatronik i wsadzić łapę z tyłu radia. Jakie było zdziwienie, jak lewy głośnik przestał charczeć :decayed: U mnie się okazało, że gdzieś się przewód w kostce przyciął.

Opublikowano
  • Autor
Witam

Ogarnąłeś ten temat bo mam u siebie podobną sytuację. tylko u mnie wszystkie głośniki przerywają.

Nie ruszałem tego jeszcze

Wrzuciłem kiedyś przez przypadek płytę do CD i przestało przerywać

nie wiem jaki to ma związek ze sobą ale póki co to zostawiłem

Opublikowano

może w radiu coś Ci gdzies sie łączyło i nagle sie naprawiło:D cuda sie zdarzają:grin:

Opublikowano
  • Autor

Ale jak wyjmę płyte to jest to samo -przerywa, wkładam płyte i jest OK niezależnie czy gra radi oczy CD, poprostu płyta musi siedzieć w środku

Opublikowano

nie wpadł Ci do środka jakiś paproch który robi zwarcie? a płyta jak wjezdza to go jakoś przesuwa? moze to brzmi śmiesznie ale różne przypadki sie zdażają.

Może rozkręc radio i wyczyśc środek.

Opublikowano

też to miałem u mnie padł akurat sam głośnik - wymiana na używkę i po sprawie - koszt śmieszny - tylko trzeba od razu kupić spinki do tapicerki - bo prawie zawsze strzelają

Opublikowano

Z tego co piszesz to może być też wina radia , ze na koleinach przestaje grać oczywiście jeżeli słuchasz płytek.

Lub kabelki przy głośniku są słabo podłączone ;/

Opublikowano

Jak widać każdy ma indywidualny przypadek, myślę że z tą płytą w środku to akurat przypadek, pokombinuj a dojdziesz, wyjmij kostkę z radia odpowiedzialną za przód i potestuj, pożniej za tył i też potestuj. Powoli dojdziesz co było problemem. U mnie jak się okazało przedni prawy średniotonowy robił zwarci, po wymianie na używkę z allegro problem już nie powrócił, a wszystko metodą prób i błędów.