seb-k Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam. Już drugi raz podczas jazdy zapalił mi się FIS i wyświetlił mi "konewkę" z przypisem dolnym "MIN"... (wyświetlone było MTN ale zrozumiałem że chodzi o MIN bo mam FIS brakującymi liniami). Nie pamiętam też koloru podświetlenia - czerwony czy pomarańczowy. Zatrzymałem się, zgasilem auto. Sprawdziłem olej - w normie. Pozostałe płyny też OK. Odpaliłem auto i nic, wszystko OK na FIS. Odpaliłem VAGa 3.09 i nic nie wykazał. Jeżdżę dalej ale nie wiem o co chodziło z tym błędem. Kojarzy ktoś tą kontrolkę? Może czujnik ciśnienia oleju coś sobie ubzdurał? ps. drugi raz ta sama sytuacja miała miejsce w korku ulicznym po 15 minutach ruszania i zatrzymywania
spanky Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 wyglada na minimalny poziom oleju ...
seb-k Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2008 no właśnie, tylko że olej w normie ... hmmm
spanky Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 czujnik ?? moze ... sprawdz kabelki od czujnika ... kiedys wymieniales olej ... ?
seb-k Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Wymieniałem w kwietniu. Castrol Magnatec. Olej jest dość czysty do dzisiaj. Jak znajdę czas to podłubię przy czujniku.
Konradgiee Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Mialem cos podobnego. Sprawdz czujnik pod miska olejowa , odepnij go przeczysc i zobacz czy kabelki od niego wychodzace nie sa gdzies przeciete bo nieraz latwo je uszkodzic, ja wlasnie mialem delikatnie przeciete.
Rekomendowane odpowiedzi