Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w zadnym ogłoszeniu nie ma szer felg ani et!

Opublikowano

Witam posiadam ori felunek s-line a4 b6 7.5j et 43 na zawiasie 1bv. Jakie dystanse wsadzic zeby wypchnac koła na zewnątrz i przy okazji aby nic nie tarło. Kiedyś mierzylem 20mm dystanse i napewno z tylu tarlo o nadkola przy wiekszych dolach. Z przodu nie odnotowalem zadnych obtarc, ale jezdzilem tylko chwilke na test. Pozdrawiam

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Witam posiadam ori felunek s-line a4 b6 7.5j et 43 na zawiasie 1bv. Jakie dystanse wsadzic zeby wypchnac koła na zewnątrz i przy okazji aby nic nie tarło. Kiedyś mierzylem 20mm dystanse i napewno z tylu tarlo o nadkola przy wiekszych dolach. Z przodu nie odnotowalem zadnych obtarc, ale jezdzilem tylko chwilke na test. Pozdrawiam

Aaa no i dodam ze to avant nie wiem czy to cos zmienia.

Opublikowano

Nic nie zmienia.

Opublikowano

Nic nie zmienia to ok wiec jakie dystanse polecacie?

Opublikowano

Takie, aby wyszło ET35.

Opublikowano

Nikt nic?

Opublikowano

Nikt nic?

Szukaj z ET35

Edytowane przez Gregory87

Opublikowano

Czyli dystanse 8mm. Myslalem ze moze chociaż 10mm podejdzie

Opublikowano

fajny temat jakby ludzie byli wrózbitami, co kto chce osiągnąc :decayed:

nie umiecie przyłorzyć 0,5m deski do obecnej felgi i zmierzyć ile brakuje do rantu!

potem to juz tylko czysta matematyka :P

Opublikowano

fajny temat jakby ludzie byli wrózbitami, co kto chce osiągnąc :decayed:

nie umiecie przyłorzyć 0,5m deski do obecnej felgi i zmierzyć ile brakuje do rantu!

potem to juz tylko czysta matematyka :P

chce osiągnąć maksymalnie mozliwe wypchnięcie koła na zewnątrz ale tak aby nie tarło o nic z załadukiem czy bez, na dziurach itp.

Opublikowano

Proszę, 9,5' et 42 ran wystaje ok 0,5 cmm na 1bv teraz na h&r pewnie by się schował z tyłu ma dystans 13mm czyli et 29 .

I20f07e0b511a1ab7934062e0819e1f59.jpg

Możesz działać

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

CZy poniższa felga będzie właściwie dobrana do audi a4 b6 na seryjnym zawieszeniu?

Felga aluminiowa 16, opony zimowe 205/55, szerokość felgi 7 cali,et 45.

Felgi takie jak w linku: https://www.google.pl/search?q=4B0601025P&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjpuIGSpezMAhWIbhQKHTfYCjEQsAQIJA&biw=1280&bih=638

Opublikowano
Ja nareszcie założyłem letnie koła ... ale nie jestem jakoś megazadowolony... nie wiem czy to wina seryjnego zawieszenia 1BA. wzoru felgi - DEZENT TRF7 -17stka 7,5 cala ET37 (kupiona okazyjnie) która mi sie podobała dopóki nie wskoczyła opona 235/45/17 po prostu nie mam błysku jak na to patrzę.... i chyba na przyszły sezon trzeba będzie celowac w coś innego i na pewno większego .... no sami oceńcie.... :kwasny: Tata ma u siebie 215/45/17 i wyglada to zupełnie inaczej... nie ma takiego "balona".... profil ten sam.... czy szerokośc opony ma tutaj znaczenie - a może po prostu on ma szerszą felgę (kurde nie sprawdzałem).... :(

czy szerokość felgi 7,5 tez ma na to wplyw?? Czy np pozostajac przy rozmiarze 17 ale oponke 225 czy 215 wrzucic na szersza felge (jaka ???) I wtedy wygladaloby to lepiej? Czy to tylko kwestia szerokości opony?2iifl1j.jpg

106er9c.jpg

Edytowane przez depechetom

Opublikowano

Moim zdaniem winą są te wstrętne felgi. Też mam zawias 1BA, opony 235/45/17 i nie wygląda to tak paskudnie.

Opublikowano

Dzięki za szczerość ;) fele okazyjnie kupione (za 120 Ojro) - dlatego zamiast jeździc na zimówkach cały sezon wrzuciłem je myśląc że będzie ładnie - a nie jest... do tego taka koza na tym seryjnym zawiasie ... no ale OK. będzie coś innego a poki co muszę Tatę nakręcić na wymianę on ma coś takiego u siebie... nie bedę zbyt okrutny ??? ;)
13281801_245573189138313_232662175_n.jpg

Edytowane przez depechetom

Opublikowano

A może coś ori bardziej Cię zainteresuje? :)

Opublikowano

jak najbardziej.... to zapytam - czy zostawić te moje opony 235/45 i szukać samych felg czy całych kół ori z oponami np 215 ? Przyznam się, że już w wulkanizacji jak pierwsza opona wylądowała na tej feldze ... poczułem rozczarowanie :(

Opublikowano

Ja bym zostawił. Miałem opony 225, teraz mam 235 i nie czuję różnicy. Na wyglądzie na plus i nie jeździ się tak tragicznie, jak piszą. Poszukaj felg najlepiej 8J i z ET35.

Opublikowano

Właśnie mi zależy żeby nie było tego j*****o balona po założeniu opony... niby niskoprofilowa 45 a wyglada że :facepalm:
Myślisz że na czymś takim wyglądałoby to schludniej ?

Opublikowano

Miałem kiedyś te pierwsze felgi i mi się podobały. Decyzja należy do Ciebie.