Skalpel1986 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Witam wszystkich Od dłuższego czasu mam problem z czujnikiem poziomu oleju. W sumie to mam założony chyba już 4 czujnik. Wymiana pomaga jedynie na kilka dni i żółta konewka się zapala ponownie. Oleju na bagnecie jest 3/4 miarki. Jeżdżę na oleju 10W40, ostatnio zalany MOTUL. Po wymianie odłączyłem klemy na 30 minut i przez ok. 3,5tysiąca kilometrów był spokój z czujnikiem. Teraz sytuacja się powtórzyła. W sobotę powtórzyłem operację z klemą, ale tym razem pomogło niestety na 500km. Po kupnie auta 2 lata temu była zmieniana pompa oleju, wszystko czyszczone, 2 razy zmiana oleju aby wypłukać silnik po 1 tysiącu kilometrów, więc zapchany smog odpada. Może ktoś sobie poradził z tym problemem i podpowie co zrobić z tym "fantem" bo jak widzę zapalającą się żółtą kontrolkę to dostaję piany na ustach... Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów!
Labiel Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Wymieniałeś kilka czujników więc pewnie tu problem nie tkwi. Instalację sprawdzałeś?
Skalpel1986 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Opublikowano 10 Marca 2014 sprawdzona i nie widać, żeby kabel był gdzieś przetarty czy coś...
Rekomendowane odpowiedzi