Labiel Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Witam, mam do was w sumie trochę dziwne pytanie i prośbę o opinię. Zbliża się wiosna a za nim lato i czas założyć elektryczne szybki do mojego golasa. W sumie wszystko co trzeba mam już od dłuższego czasu. Kompletne ramki szyb, wiązkę, panele itp. I w samych panelach pies jest pogrzebany. Wiem gdzie te panele powinny być umieszczone i szczerze powiem jak dla mnie kompletnie mi nie pasują. Jeżdżę za kierownicą z siedzeniem dość blisko, ale za to położonym na glebę kierując lewą ręką opartą o podłokietnik w tapicerce drzwi - oczywiście w warunkach spokojnej jazdy na trasie. Przy tym ułożeniu obsługa panelu szyb jest dla mnie za***iście kłopotliwa. Muszę cofać rękę do tyłu... generalnie muszę się nagimnastykować. Miejsce idealne dla mnie to tunel środkowy, miejsce gdzie jest mała kieszeń bądź uchwyt na napoje. Ale z drugiej strony nie chciałbym robić jakiejś wiochy i zrobić to tak jak było w oryginalne. Doradźcie coś Panowie.
gremlin112 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Lepiej zostaw oryginał, bo później jak już Ci się znudzi Twoja bestia, to raczej klienci będą kręcić nosem na takie przeróbki.Na forum każdy będzie chwalił tylko oryginalne rozwiązania,gdyż są najlepsze w końcu producent wiedział co robi
Labiel Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Opublikowano 10 Marca 2014 No i tak chyba zrobię. Będzie trzeba jakoś inaczej usadowić się za kierownicą.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 ja mam u siebie w oryginale przednie el. szyby i powiem tak w takim położeniu jakim siedzę to też muszę rękę lekko cofnąć aby przycisnąć przycisk zależy kto ile ma zwrostu i jak daleko ma fotel bo jak ma do samego końca to pewnie jest ok
Labiel Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Opublikowano 10 Marca 2014 Może to tylko moje zdanie ale jeśli chodzi o ten panel to Audi z ergonomią się chyba nie popisało. Wcześniej miałem A80 i 4 elektryczne szyby i panel był jakoś bardziej pod ręką, nie trzeba było się gimnastykować.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 mi to w a4 aż tak bardzo nie przeszkadza bo bardzo cofać ręki nie muszę tylko troszkę
Rekomendowane odpowiedzi