Nowek Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Witam! Wiem, że pewnie niektórzy mnie zlinczują za zmiane marki ale jak już kiedyś mówiłe, te forum jest jedynym na które wchodze z przyjemnością, ze względu chociażby na atmosferę A więc, zamieniłem s4 b6 na bmw z pewnych rąk, od znajomego, któremu pare lat temu moi znajomi sprowadzali ją, gdy miała 80 tysięcy przebiegu, teraz ma 120 tysięcy. Silnik 2.0d 163 KM (zbiera sie nie najgorzej aczkolwiek do eski jej daleko ale za to spalanie interesujące:)) Jest nawet fajnie wyposażona, ma: -Dach panoramiczny -klimatronic -nawigacja -multifunkcyjna kierownica -półskóry -światła z soczewką - na zime 17" z bmw 5 , a na lato z m-pakietu 18" (jedne i drugie na dystansie) Nie chce mi sie wypisywać rzeczy typu elektryczne szyby itp wiec na tym skończę Ogólnie fajnie mi sie jeździ tym autem i jestem zadowolony. Wersja zimowa: I przed oklejeniem grilla:
skovroon Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Fajna strzałka, zmiany na duży plus:wink: Czarna nerka przy czarnym (chyba każdym) BMW to wg mnie priorytet. Programik będzie? Tak zapytam... co Cię skłoniło do zmiany z Esy na 2.0d ?
Nowek Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Opublikowano 10 Marca 2014 Nowak, uważaj bo zaraz będziesz szukał tylnich świateł do vetty P.S następnym razem lepiej na przystanek idź, a nie "padłem" chcesz sie karnąć pfff ;p Programu nie będę robił, chce zostawić serie tak jak jest. Padło na 2,0 bo akurat chciałem e91 a trafiło sie akurat naprawdę z pewnej ręki wiec nawet sie nie zastanawiałem nad tym że to 2.0d Wiem wiem szkoda że nie ma m-pakietu ale narazie nawet o tym nie myśle, nie chce pakować już pieniędzy w auto. Jedynie jeszcze ciemna szyba na przód i styknie. Oczywiscie zgadzam sie z Tobą kolego, czarne nerki przy czarnym to mus
Nowak_zg Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Padło na 2,0 zamiast "NA" powinno byc "TO"
Nowek Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Opublikowano 11 Marca 2014 Padło na 2,0 zamiast "NA" powinno byc "TO" Następnym razem szorujesz z buta nowak! Padła już nie zobaczysz
Wojtek_A4 Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 M pasztet by sie przydal;) Jak prowadzenie w zakretach w stosunku do audi?
Nowek Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Opublikowano 13 Marca 2014 Wiem że by sie przydał ale puki co zostaje tak jak jest Powiem Ci, ze prowadzenie spoko, fakt że mam ją dopiero miesiąc więc jeszcze sie okaże ale czuć różnice. Eska była dużo sztywniejsza i bardziej było czuć że klei sie asfaltu. Ale nie miałem jeszcze tak okazji przetestować beemki w bardziej "ekstremalnych" warunkach. Puki co nie mam do niej większych zastrzeżeń i tak jak mówiłem, to auto ma posłużyć do codziennego, spokojnego użytku, więc zabawy jak eską już odpadają ;p
Nowak_zg Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 pamietaj ze jak juz dojdzie do tych zabaw to zeby zaslonic ten szklany dach bo potem moze byc lipa
Wojtek_A4 Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 No ja mam w pakiecie , zawieszenie rowniez i prowadzenie szczegolnie w zakretach duzo lepsze niz w Audi S6 C5 juz o A4 b6 w s linie nie wspomne. Audi zawsze podsterowne:kwasny:
Nowek Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Opublikowano 14 Marca 2014 Haha dzięki Paweł za informacje, będę miał na uwadze A w m pakiecie zawieszenie jest dużo sztywniejsze i niższe?
Wojtek_A4 Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 Nie wiem dokładnie bo kupiłem E91 na full wypasie, nic nie wymieniałem, nic nie modzilem to specjalnie się tym nie interesuje. Daje radość z jazdy mimo, ze to tylko 163 ps:wink:
soolek Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 M pakiet to niższe sprężyny, twardsze amorki i grubsze stabilizatory. W E46 to były także wahacze z innym kątem osadzenia sworznia. M pakiet był stylistyczny (zderzaki, progi, listwy, kierownica itd) i mechaniczny (nazywa się to jakoś sportowe dostosowanie podwozia) i mógł występować chyba niezależnie.
Nowek Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Opublikowano 14 Marca 2014 Fajnie wiedzieć, dzięki za informacje Ale jak narazie dobrze mi sie jeździ, nie wygląda jak koza więc zostanie puki co tak jak jest. "Daje radość z jazdy mimo, ze to tylko 163 ps:wink:"- dokładnie tak jak mówisz!
Wojtek_A4 Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Głownie chodzi mi o branie zakretow. Nowek wkladaj styling 95. Ja jutro jade po takie fele i moja bedzie wygladac identycznie tylko, ze czarna.
Nowak_zg Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 to jest 19" z e65 .... robi robote w e90/e91
Rekomendowane odpowiedzi