Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RNS-E - karty SD?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakie karty RNS-E obsługuje? SD to wiem, ale jakiej pojemności aby nie było problemów? Chcę jechać zakupić, ale nie chcę w ciemno :)

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Super.

Dziękuje za info :)

Opublikowano

Chyba że masz rnsa ledowego to obsługuje karty sdhc do 32GB

Opublikowano
  • Autor

A jak to sprawdzić? Mało znam się na tym sprzęcie - jestem posiadaczem Audi od niedawna i jeszcze raczkuje :) Rózni się jakoś wizualnie czy po jakimś serial numberze trzeba to sprawdzić?

Opublikowano
  • Autor

Cd/tv

Opublikowano
Cd/tv

to jest zwykły RNS-E, nie ledowy

Opublikowano
sd do 4gb sdhc do 2gb

Czy aby na pewno, zwykły RNS-E obsługuje karty SDHC ?

Opublikowano
  • Autor
tak ale max 4 gb sam mam :decayed:

SDHC 4gb? Może ktoś to potwierdzić, bo wyżej ktoś napisał że SD do 4gb a SDHC 2gb.

Nie chce zamawiać kart na ślepo, żeby potem nie działały :)

Opublikowano
  • Autor

A czy microSD z adapterem na SD działa bez problemu? Sorry za głupie pytania, ale nie lubię kupować czegoś co potem nie działa :)

Opublikowano
A czy microSD z adapterem na SD działa bez problemu? Sorry za głupie pytania, ale nie lubię kupować czegoś co potem nie działa :)

Działa bez problemu:wink:

Opublikowano

działa, chociaż czasem trzeba przetestować różne adaptery - nie każdy działa

Opublikowano

Adaptory działają, sprawdzałem 3 różne i 0 problemów. SDHC są problemy, mi 4 GB nie działa, mniejszych nie miałem. Zwykłe SD nie-HC szukaj jak chcesz miec pewność.

Opublikowano

Sorki za OT ale potrzebuję tak na szybko. Nie mam kodu do swojego rnse. Czy jak wypnę na dosłownie chwilkę kostkę z rnse to straci pamięć i będę potrzebował kodu. Chodzi mi o zamianę rnse z jednego auta do drugiego czyli wypięcie i wpięcie

Opublikowano
Sorki za OT ale potrzebuję tak na szybko. Nie mam kodu do swojego rnse. Czy jak wypnę na dosłownie chwilkę kostkę z rnse to straci pamięć i będę potrzebował kodu. Chodzi mi o zamianę rnse z jednego auta do drugiego czyli wypięcie i wpięcie

Już lepiej żebyś zapytał tu: http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/nawigacja-rns-e-7428/

Nie rozumiem też do końca pytania, ale odpowiem.

Jak odepniesz RNS-E u siebie (zakładając że jest połączony CAN - czyli działa multifunkcja i komunikaty na FIS z RNSa), to jeśli podepniesz znów u siebie nie potrzebujesz wpisywać kodu bo RNS jest nauczony Twojego VINu (po CANie) i nie żąda kodu. Jeśli podepniesz tylko pod zasilanie bez CANa to będziesz musiał wpisać kod, ale u siebie dalej powinien pamiętać VIN i kodu nie żądać. Ale jeśli podłączysz u kogoś kto ma też CAN połączony to niby nie nauczy się jego VINu gdy nie wpiszesz kodu, ale gdybyś znał kod i wpisał w innym aucie to u siebie już też musiałbyś wpisać. Nie wiem jak jest jak jest CAN w innym aucie ale nie wpisujesz kodu - chyba (ale nie daję gwarancji) powinno u Ciebie bez kodu przyjąć.

Opublikowano

Już lepiej żebyś zapytał tu: http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/nawigacja-rns-e-7428/

Nie rozumiem też do końca pytania, ale odpowiem.

Jak odepniesz RNS-E u siebie (zakładając że jest połączony CAN - czyli działa multifunkcja i komunikaty na FIS z RNSa), to jeśli podepniesz znów u siebie nie potrzebujesz wpisywać kodu bo RNS jest nauczony Twojego VINu (po CANie) i nie żąda kodu. Jeśli podepniesz tylko pod zasilanie bez CANa to będziesz musiał wpisać kod, ale u siebie dalej powinien pamiętać VIN i kodu nie żądać. Ale jeśli podłączysz u kogoś kto ma też CAN połączony to niby nie nauczy się jego VINu gdy nie wpiszesz kodu, ale gdybyś znał kod i wpisał w innym aucie to u siebie już też musiałbyś wpisać. Nie wiem jak jest jak jest CAN w innym aucie ale nie wpisujesz kodu - chyba (ale nie daję gwarancji) powinno u Ciebie bez kodu przyjąć.

Dokładnie:thumbup1: Małe uzupełnienie:

Skoro nie wpisujesz kodu za każdym razem to znaczy ze działa u Ciebie jak trzeba. Jeżeli podepniesz do innego auta to nie ruszy bez kodu ale u Ciebie po powrocie będzie działał normalnie. Jak potrzebujesz kod do swojego radia to PW wyjaśnię co i jak :wink: