Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Letnie 18" zimowe 16" jakie kolo uniwersalne w zapas?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej jak w temacie majac jako letnie kola ori alusy sline 18" 8J et43 na oponie 225/40/18 a jako zimowe ori 16" 7J et43 biedronki na oponach 205/55/16, co moge wrzucic jako kolo zapasowe aby mozna bylo wykorzystac je przez caly rok? 17"? Ori Dojazdowke? Czy Ori pelna alufelge 17" z ET pomiedzy 45-42? I o jakiej szerokosci alufelgi i opony? Z gory dzieki za informacje i cenne uwagi

Opublikowano

ja to robie zawsze tak, że wkładam zimówkę w lecie i odwrotnie w zimie. wg mnie jeśli chcesz uniwersalnie to przychylałbym się do koła jak zima, bo w lecie na zimówce przejeździsz a w zimie na letniej cienko.. biedrona w twoich rozmiarach i bd git :wink:

Opublikowano

Ale rownie dobrze moznaby wziac chyba 17" na zimowce 225/45/17 aby tylko ET bylo zblizone i felga byla w zakresie 7-8J prawda?

Opublikowano

możesz dać na zapas obojętnie jakie koło: 15", 16" 17" czy 18" czy nawet zwykła dojazdówke.

Opublikowano
możesz dać na zapas obojętnie jakie koło: 15", 16" 17" czy 18" czy nawet zwykła dojazdówke.

potwierdzam, bo to zwykle przejazd tylko do najbliższej wulkanizacji i to nie za szybko.. :)

zwykle kapcia łapie się w mieście , mi w ciągu ostatnich lat kapeć zdarzał się tylko w mieście , a nawet 2 razy przy wyjeżdżaniu z garażu ( mały gwoździk , przez noc zeszło powietrze )