stasiu1971 Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Panowie mam pytanie czy ktoś zakładał albo wie jak to zrobić albo gdzie można to zlecić zeby nie było drogo w okolicy Katowic , a mianowicie chodzi mi o to zeby było tak jak we fiatach polonezach że gaszę stacyjkę i gasną całkowicie światła bez wyłączania ich na wyłączniku (padł mi brzęczek i zdarza mi się zostawić zapalone światła) no i druga sprawa że w pracy śmigam właśnie fiatem fiorino i często zapominam w moim audiku włączyć światła po ruszeniu , a tak problem był by z głowy
jihaad Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Skomplikowana sprawa, bo przerabiałem temat. Lepiej załóż światła dzienne, albo napraw brzęczyk. Oba te rozwiązania są prostsze.
stasiu1971 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Opublikowano 22 Marca 2014 qrcze nie ma aż tak dużo tych kabli FIRMOWY AUTOMATYCZNY WŁĄCZNIK ŚWIATEŁ MIJANIA (4078287107) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. trochę się boję grzebać w elektryce ale jak nigogo nie znajdę to chyba pogrzebię
jihaad Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Samo automatyczne załączenie świateł nie jest problemem. Nie trzeba do tego nic kupować, można zrobić na przekaźniku (przekaźnikach) uniwersalnym. Problemem jest to, że takie podłączenie nie pozwoli np. załączyć świateł przeciwmgłowych albo drogowych, bo do tego potrzebne jest fizyczne załączenie świateł mijania i zwarcie przez to odpowiednich styków, bo przełącznik świateł to dość skomplikowane urządzenie, posiadające kilkanaście podłączonych przewodów. Oczywiście wszystko można obejść, ale wtedy już sprawa jest DUŻO bardziej skomplikowana niż podłączenie kilku kabelków. Jeśli nie przeszkadza ci taka niedogodność, to montuj.
stasiu1971 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Opublikowano 22 Marca 2014 dlaczego nie pozwoli załączyć świateł przeciwmgłowych ?? przecież wajchę od świateł mijania będziesz miał cały czas włączoną
Rekomendowane odpowiedzi