Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VALEO KIT 4P czyli jednomasowe koło zamachowe zamiast dwumasowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Pomijając względy finansowe. Jakie negatywne skutki niesie założenie jednomasowego koła do 1.8T? Nie ważne czy Valeo czy od Audi 80/100. Czy istnieje możliwość że się rozleci skrzynia albo silnik?

Opublikowano
Gdyby był zestaw P&P od jakiś innych Audi do A4 B6 to pewnie bym się zdecydował. A nie chce mi się bawić w jakieś przeróbki czy próby. Nie mam na to czasu, kasy i zaplecza w postaci porządnego garażu z podnośnikiem. Poza tym nie wydaje mi się żeby firma Valeo robiła bubla i cały czas poszerzała swoją ofertę. Poza tym Valeo robi jedne z lepszych sprzęgieł do ciężarówek. Owszem mogę się rozczarować po jakimś czasie ale myślę że warto spróbować. Poza tym tak jak powiedział kolega wodi87 to można zregenerować tarcze i docisk np. u Radzikowskiego.

To również można zregenerować stary dwu mas, jest firma w Poznaniu która robi to profesjonalnie, i nie trzeba zakładać kitu Valeo. Wyjdzie pewnie taniej, a dalej ma się swoje.

Opublikowano
  • Autor

Nie nie nie, regeneracja dwumasu nie wchodzi w grę. Nie mam ochoty tego powtarzać za pół roku czy rok. Ogólnie plan jest pozbyć się dwumasu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie nie nie, regeneracja dwumasu nie wchodzi w grę. Nie mam ochoty tego powtarzać za pół roku czy rok. Ogólnie plan jest pozbyć się dwumasu.

Jak tam kolego operacja z kołem dwumasowym?

Wywaliłeś to cholerstwo?

Opublikowano

Ja juz jezdze na jednomasie z tarcza 240mm, jest git

Opublikowano
  • Autor

Jednak zrezygnowałem z jednomasowego koła tylko dlatego że po zdjęciu skrzyni okazało się że mój dwumas jest w super stanie.

Opublikowano

to wkladaj razu sprzeglo z awx-a

Opublikowano
  • Autor

Sprzęgło założyłem Sachsa pasujące do mojego auta. Póki co rewelacja

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

sorry że odgrzewam ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś montował ten zestaw valeo z jednomasą do a4 1.8t i jak to chodzi chcę wiedzieć na 100%. Wymieniałem już raz kolo dwumasowe na nowe luka za 2000zł po 50000km znowu się rozleciało. nie mam już sily do tego samochodu chciałbym się tego pozbyć i mieć spokój. Nie chce znowu wywalać 2k jak i tak na długo nie starczy.

Opublikowano
  • Autor

Ja żałuję że zostałem przy dwumasie ale trudno się mówi. Gdzieś ostatnio mi wpadł wypowiedź kolesia który założył do B6 1.8T i sobie bardzo chwali. Jeśli u mnie coś zacznie się dziać z kołem to sprzedam to auto i wróce do Japonii.

• 1 rok później...
Opublikowano

Przepraszam że się wtrącę,a zakładał ktoś jednomas do 3,0 v6?

Opublikowano

Po co ?

Tam jest tarcza 240mm