ziko02 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Witam Przymierzam sie do zmiany na 17stki. Auto mam sporo obniżone (-30 bankowo). Pytanie, czy 205/50 będzie gucio? Nie chce żeby mi opona tarla o nadkola ale tez nie chciałbym za niskiego profilu żeby zachować podobny komfort jaki mam w tej chwili 205/55/16. Co radzicie?
ziko02 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2014 225/45 Nie chce takich szerokich kapci:-)
A-rek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 nie sądzisz, że zaczynasz temat od d*py strony? pytasz czy opony 205/50 będą ok i nie będą ci tarły o nadkole..... rozmiar opon 205/50 będzie ok ale opony dobiera się do szerokości felg. druga sprawa aby odpowiedzieć ci czy opony nie będą tarły trzeba znać odsadzenie felg (ET). aha, auto sporo obniżone to auto o obniżeniu rzędu minus 80-100 mm, ty masz 30 (mniej więcej) więc to lekkie obniżenie które występowało seryjnie.
ziko02 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2014 nie sądzisz, że zaczynasz temat od d*py strony?pytasz czy opony 205/50 będą ok i nie będą ci tarły o nadkole..... rozmiar opon 205/50 będzie ok ale opony dobiera się do szerokości felg. druga sprawa aby odpowiedzieć ci czy opony nie będą tarły trzeba znać odsadzenie felg (ET). aha, auto sporo obniżone to auto o obniżeniu rzędu minus 80-100 mm, ty masz 30 (mniej więcej) więc to lekkie obniżenie które występowało seryjnie. To bedą na sete fele ori, nad wzorem sie zastanawiam. Masz jednak racje. Najpierw kupię felunek a pózniej bede sie radził odnośnie opon.
Rekomendowane odpowiedzi