Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B6 Avant - oberwalem hakiem, jak najlepiej naprawic? Jakies pomysly?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jak w temacie oberwalo mi sie najprawdopodobniej hakiem (nie widzialem zdarzenia, nie wiem kto ani nic :facepalm:) i tu pojawia sie moje pytanie. Najlepiej kupic blotnik uzywany i pomalowac w kolor/kupic zamiennik i pomalowac/kupic uzywany w kolorze? I dodatkowo jesli chodzi o sam zderzak ktory jak na zdjeciu troszke tez oberwal, da sie go doprowadzic do dobrego stanu czy wymiana?

Za kazda pomoc/sugestie z gory dziekuje.

WP_000257.jpg

WP_000255.jpg

WP_000256.jpg

Opublikowano

Zderzak Ci lakiernik ogarnie bez problemu, nie ma sensu go wymieniać a błotnik kup oryginalny. jeśli znajdziesz w kolorze to fajno ale jeśli chcesz idealny to może być problem Kolego.

Opublikowano

Najlepiej to udaj się do dobrego speca który będzie to robił. U niego się dowiesz co kupić, a z czym nie będzie miał problemu. Jeśli już musiałbyś coś kupować to tylko ori a najlepiej w kolorze. Chodź z tym bywa różnie bo części często są porysowane i trzeba je pomimo tego samego koloru od nowa malować.

Opublikowano

zderzak do zrobienia

błotnik w zasadzie też , ale to już twoja sprawa

Opublikowano

Dwa wyjścia:

1.Błotnik wywal,kup oryginał,może być używka ale bez rdzy i pomaluj w swój kolor.

Zderzak polerka i będzie spoko;

2.Błotnik do szpachlowania,malowania.Zderzak jw.

Osobiście ze szpachli bym zrezygnował bo w dolnej cześci zawsze zbiera kamienie,zimą sól i pojawią sie odpryski.