Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Audi Drive Select A4 B8 2007-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A przełącznik ADS macie zainstalowany ?

Opublikowano

ja nie mam, wydawało mi się, że zmiany można robić w MMI

Opublikowano

No można :)

W zielonym menu pozmieniali?

Przy braku przełącznika kanały 63 do 66 mają być ustawione na 4=individual (dotyczy przedlifta)

W Modelu po lifcie kanały 63,64 i 65 nie zmieniamy kanał 66 ma standardowa wartość 15, zmieniając tę wartość na 47 dojdzie wybór Efficiency

A tak w ogóle jesli spodziewaliście się że po wciśnięciu (przełączeniu) na Dynamic włączy wam się rakietowy silnik, no to BIG pomyłka.

Różnice są niewielkie a najlepiej da się wyczuć na pedale gazu, szybciej reaguje :)

Opublikowano

Dwa szybkie pytania. Czy na MMI z czerwonym wyświetlaczem idzie to zakodować? I czy jest sens bawić się w to w przypadku skrzyni Multitronic (mam 1N3) ?

Opublikowano

W zielonym menu pozmieniali?

czy chodzi o ustawienie ZIELONYM MENU CAR ---> CARDEVICELIST ---> ZAZNACZONY Charisma

i Pozniej przechodzimy do CARMENUOPERATION ---> zaznaczamy wartosc 5

to tak. Idę odkręcić zmiany i dam znać jak wyszło…

kurde, zapisałem stare wartości kanałów jakie miałem przed zmianami ale nie zapisałem kanału 63, czy może ktoś mi podpowiedzieć co tam mogło być???? ;) pozostałe mam tak: 63 - ?

64 - 218, 65 - 0, 66 - 15. Wydaje mi że że tam było 0, możliwe?
edit:
zmieniłem wartości na pierwotne tzn
kanał 63 - 0 (chyba taki był poprzednio)
kanał 64 - 218
kanał 65 - 0
kanał 66 - 47 - zgodnie z sugestią andynl ale opcja Efficiency się nie pojawiła, zostały tylko comfort/auto/dynamic
zero zmian w jeżdzie, albo na tyle małe że nie zauważam, ale raczej brak :(

Edytowane przez koppara

Opublikowano

kanał 66 - 47 - zgodnie z sugestią andynl ale opcja Efficiency się nie pojawiła, zostały tylko comfort/auto/dynamic

No mam tu rozpiskę z innego forum i stoi że powinno się pojawić :eusathink:

zero zmian w jeżdzie, albo na tyle małe że nie zauważam, ale raczej brak :(

Sądzę że nie zauważasz musisz pojeżdzić na comfort i się przyzwyczaić a potem wrzucić na dynamic, powinienes odczuć różnicę,

Opublikowano

Opcja efficiency jak rozumiem ma pojawić się obok auto i individual? Muszę przestawić kanały 63-66, bo mam polifta, a zmieniłem na 4 :) Przełącznika nie mam i oczywiście ciągle mi wraca na auto :) Koppara - widzę że mamy podobne auta i mieszkamy obaj w Wawie, musimy się ustawić i porównamy :) Np. na wtorkowym w Arkadii. Ja widzę różnice, ale rzeczywiście są nieduże.

Opublikowano

No właśnie - kto ma fabrycznie ADS? :)

Opublikowano

No właśnie - kto ma fabrycznie ADS? :)

ja mam. wrzucalem swoje kodowanie pare postow wyzej.

Opublikowano
No dobra dziś trochę więcej pojeździłem i może poczułem lekką różnicę między ustawieniami silnika/skrzyni. Ale różnica jest tak delikatna że nie mam pewności czy to efekt placebo, moja chęć by było inaczej czy to faktyczna różnica :grin: Zmiana ustawień kierownicy nieodczuwalna :kwasny: No cóż, opcja dla bajeru żeby się pochwalić i powiedzieć pasażerom by się trzymali bo zmieniam charakterystykę silnika mojego kopciucha i oto przybywają konie mechaniczne :banan:

a na spota się faktycznie kiedyś wybiorę żeby faktycznie porównać kilka opcji :decayed:

Opublikowano

koledzy w czym może być problem, że kanały 63-66 mam "not available" ? może być za słaby bordnetz ? kabel china 11.11.2 chyba ok. Mam multitronic, 1N3, MMI 3G low.

Opublikowano

koledzy w czym może być problem, że kanały 63-66 mam "not available" ? może być za słaby bordnetz ? kabel china 11.11.2 chyba ok. Mam multitronic, 1N3, MMI 3G low.

A wpisałes PIERWSZE kod zabezpieczajacy ?

Opublikowano

Tak, bez wpisania kodu było w tych kratkach że wymagany kod security czy jakoś tak. Po wpisaniu kodu kanały - not available...

Opublikowano

Tak, bez wpisania kodu było w tych kratkach że wymagany kod security czy jakoś tak. Po wpisaniu kodu kanały - not available...

A jaki masz nr MCE?

Opublikowano

Sprawdziłem i mod działa na MCE 8K0 907 063 (bez literki).

Opublikowano

A jaki masz nr MCE?

Ogarnąłem temat, nie miałem zaznaczonego bit 5 w byte 7 ...

Ogólnie kiera chodzi troszke inaczej, a multitronic w dynamic to chyba tak samo jak w trybie S co też do codziennej jazdy niezbyt pasuje. Nie zauważyłem różnicy między comfort a auto.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zmieniłem na podane wcześniej wartości dla polifta:

63 - 0

64 - 218

65 - 0

66 - 47

I wreszcie widzę coś poza auto i individual :) Są też efficiency, comfort i dynamic. Zobaczymy jakie są różnice w czasie jazdy ;)

Opublikowano

Mam pytanie do tych co maja skrzynie automatyczna mutitronic. Jesli ustawie sobie na ADS dynamiczny tryb to na FIS wyswietla sie "S z numerem przełozenia" nawet na trybie D dzwigni biegów.

co jesli bym chciał zeby auto jechało tak jak na trybie dzwigni biegów D to co musze ustawic na ADS. Bo jesli zmienie na AUTO lub CONFORT to i tak na FIS wyswietla "S z numerem przełozenia".

A co jesli bym chciał zeby biegi przełączały sie na niskich obrotach jak to sie dzieje na trybie D dzwigni biegów to co mam ustawic na ADS. :mysli:

Opublikowano

Mam pytanie do tych co maja skrzynie automatyczna mutitronic. Jesli ustawie sobie na ADS dynamiczny tryb to na FIS wyswietla sie "S z numerem przełozenia" nawet na trybie D dzwigni biegów.

co jesli bym chciał zeby auto jechało tak jak na trybie dzwigni biegów D to co musze ustawic na ADS. Bo jesli zmienie na AUTO lub CONFORT to i tak na FIS wyswietla "S z numerem przełozenia".

A co jesli bym chciał zeby biegi przełączały sie na niskich obrotach jak to sie dzieje na trybie D dzwigni biegów to co mam ustawic na ADS. :mysli:

indywidual :) i w MMI ustawić to co chcesz