Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

odkrecenie śrub jarzma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kup drugie na sześciokąt i będziesz miał z głowy

Opublikowano

oki jeszcze zobaczę, ale pytałem się o klucz do tych fabrycznych - bo może pozostałe by się je udało odkręcić bez wykrętaków, spawarek czy wiertarek :)

Opublikowano

No ja też próbowałem odkręcić porządnymi imbusami Kennedy Proffesional ale nie szło ruszyć. Tylne tarcze da się ściągnąć bez odkręcania jarzem także działaj :)

Opublikowano

hmm da się podmienić tarcze bez odkręcania tego gówna ??? - tarcze 245mm

bo do szczęścia nie potrzebuje ściągać jarzma.

wczoraj próbowałem i za bardzo nie szło wyciągnąć starych, ale nie ciągłem na 'chama' żeby jarzma nie pokrzywić

Opublikowano

Ja odkręciłem zwykłym imbusem topex ,założyłem na niego rurkę i poszły wszystkie

Opublikowano

zmienialem hamulce to starych jarzm nie moglem za ch... odkrecic nie wiem czemu dawali tam sruby imbusowe :facepalm: zaraz sie obrobia....... stare jarzma ueybalem szlifierka i poszlo ..... ale do zmiany samych tarcz nie potrzeba ci ich odkrecac pociagnij lewa str do siebie i ma zejsc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja przy wymianie tarcz walczyłem z jarzmami, bo nie wiedziałem, że nie trzeba ich odkręcać. Po tym jak solidny imbus zaczął się obkręcać, z pomocą przyszedł flex. Nowe śruby wkręciłem oczywiście sześciokątne. Je również musiałem dostosować tym samym narzędziem, bo w sklepie nie mieli śrub o odpowiedniej długości.

Opublikowano

Ja też miałem problemy z odkręceniem i musiałem dzwonić do Dev-a prosząc o radę (jeszcze raz dzięki) Niestety nie obyło się bez spawania bo porządny imbus zrobił sobie gniazdko w śrubie :). Drugi koło poszło dużo sprawniej bo przed odkręceniem porządnie podgrzałem śrubę i dopiero wtedy odkręcałem. Niestety u mnie tarcza 245 nie chciała zejść bez odkręcenia jarzma.

Opublikowano

ja jedną strone żabą jedną śrube a drugą spawarką.

a drugą stronę odrdzewiacz + popukanie młotkiem i poszło ładnie imbusem

Opublikowano

ja w sobote w B5 od siostry pół dnia waliłem młotkiem w majzel żeby jedna śrubę wykręcić :facepalm:

Opublikowano

ja najpierw dobrze kilka razy wd przeleciałem sruby potem dokładnie włozyłem imbus a nie tylko zeby załapac wbiłem go do konca i przedłuzka z rurki i poszły ładnie 4 sruby nie były odkrecane 12 lat

• 4 lata później...
Opublikowano

A te śruby mają poszerzone powierzchnie z takimi promienowymi gabrkami  gdzie przylega do zwrotnicy, a zakładacie zwykłe z podkładką ? Czy są jakieś z takim poszeżeniem u was dostępne? W sklepie  był m10x1.25 ale bez tej podkładki która jest częścią śruby 

Edytowane przez Pablo2506
Poprawa postu

Opublikowano
3 godziny temu, Pablo2506 napisał:

A te śruby mają poszerzone powierzchnie z takimi promienowymi gabrkami  gdzie przylega do zwrotnicy, a zakładacie zwykłe z podkładką ? Czy są jakieś z takim poszeżeniem u was dostępne? W sklepie  był m10x1.25 ale bez tej podkładki która jest częścią śruby 

daj sruby z 6kątnym łbem a nie na imbus

Opublikowano

Te górne/krutsze dałem z sześciokątem, dolnych nie dostałem.

Już tak samo myślałem rozbierając to , gdy jedna śruba nie chciała współpracować. Ale mi chodzi oto czy te śruby samozabezieczające można wymieniać na zwykłe ?