Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie codzienny problem w A4 :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. mam problem...

Otóz, zaraz po kupie audi tzn, po jezdzie w deszczu ew. staniu na dworze jak pada deszcz, rosieje mi tylna prawa strona.. tzn pod dywanikiem jest mokro i nie wiem jakim to sposobem.

Dopatrzylem, ze są dwa korki jakieś tam pod podgłogą, i jeden ma dziure..

I czy to przez niego moze byc? i jeszcze mam troszke peknieta listwe pod drzwiami, to tez moze byc przez nią?

Proszę o pomoc:))

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :gwizdanie:

Zrób z tym porządek i zobacz co dalej :wink4:

Opublikowano

Witaj. Ja zacząłbym od sprawdzenia podłogi... Może auto było bite w tył i jest gdzieś uszkodzona podłoga.... zdejmij wykładzinę i obejrzyj dobrze blachy

Opublikowano

Ja jednak także radziłbym wymienić dziurawy korek, to najbardziej prawdopodobna przyczyna.

Opublikowano
  • Autor

oczywiscie dzieki za odpowiedzi.

jednak jakby dostala w tyl to by z drugiej strony tez bylo mokro nie? bo by drzwi nie pasowaly.

Opublikowano

Proszę Kolego :wink4:

Z tym biciem to nie ma reguły, dobry blacharz zrobi bude i popasuje drzwi tak, że śladu nie będzie. A z tego co wiem przecieki wody w autach pokolizyjnych biorą się często z winy źle wklejonych szyb.

Opublikowano
  • Autor

A szybe jedynie gdzie zmienialem to z przodu ;)

ale to z pod podlogi leci, bo cala wykladzina pod dywanikiem jest mokra, wiec od drzwi to nie moze byc.

Opublikowano

A wykładzina z przodu jest sucha ? Z tyłu pod wykładziną jest taka "półeczka, wnęka" jeśli masz przeciek z przodu, to woda i tak spłynie Ci do tyłu.. Poza tym, wykładzina jest podklejona gąbką - bardzo chłonną, zatem możesz się zdziwić ile wody tam może się mieścić, sprawdź to zanim Ci porządnie nasiąknie.

Opublikowano

Na początek warto wymienić właśnie ten korek pod podłogą, wysuszyć dywany i obserwować co będzie dalej. Jeżeli w aucie dalej będzie mokro przyjrzałbym się jak została wklejona ta przednia szyba. A propos tej listwy ozdobnej pod drzwiami, to problem jedynie kosmetyczny :)

Opublikowano
  • Autor

Przód jest suchutki, tylko z tylu po prawej stronie pod dywanikiem, nigdzie wiecej.

zobacze bo i tak musze z nią do mechanika podjechac bo cos slabo kreci, to i o tym mu powiem;]

w kazdym badz razie dziekuje :wink4:

Opublikowano

Sprawdź czy pod przednim fotelem też nie ma wody (podnieś wykładzinę). Możliwe, że auto było zalane i z przodu wierzch gąbki wysechł, a z tyłu teraz wybija. Najczęstsze przyczyny wody w aucie biorą się z zatkanych odpływów w podszybiu (tam gdzie znajduje się akumlator). Jeśli woda tam stoi, to zawsze znajdzie jakąś drogę żeby popłynąć do wnętrza :decayed: Problem wcale nie jest niecodzienny, jeśli użyjesz szukajki, to zdziwisz się ile zostało napisane na temat wody w aucie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Tak jak mówiłem, pojade do mechanika i zobaczą co i jak!

Dziękuje za mile odpowiedzi :good: