Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bulgotanie płynu wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ostatnio zaczęła mi wyć pompa wspomagania ( podczas kręcenia sluchać ją głośniej ) oraz bulgocze mi bardzo płyn w zbiorniczku . Czytałem , że może to być pompa lub wąż łączący pompe z maglownicą . Wąż może być nieszczelny i wpuszcza powietrze do układu , wiec wyje pompa oraz pojawia sie powietrze w zbiorniczku . Problemów ze wspomaganiem nie zauważyłem.

Na co stawiacie ? Od czego zacząc wymianę ? Od węża czy od pompy ?

Opublikowano

Chyba lepiej najpierw sprawdzić przewód. Generalnie dlatego, że jest tańszy niż pompa :)

Opublikowano
  • Autor

Tez bym stawiał na wąż bo co ma pompa do powietrza w układzie , a co za tym idzie bulgotania płynu.

Opublikowano

sprawdź sitko w zbiorniczku czy nie wyskoczyło ( wyciągnij płyn strzykawką a ukaże sie sitko dociśnij na miejsce i zalej płynu ) u mnie pomogło

---------- Post dopisany at 08:47 ---------- Poprzedni post napisany at 08:44 ----------

jakby coś było nieszczelne na pewno byś zauważył ubywający płyn ? przy przewodzie przy zbiorniczku jak sie poci to norma , oryginalna opaska , zmienic na skrecana

Opublikowano
sprawdź sitko w zbiorniczku czy nie wyskoczyło ( wyciągnij płyn strzykawką a ukaże sie sitko dociśnij na miejsce i zalej płynu ) u mnie pomogło

---------- Post dopisany at 08:47 ---------- Poprzedni post napisany at 08:44 ----------

jakby coś było nieszczelne na pewno byś zauważył ubywający płyn ? przy przewodzie przy zbiorniczku jak sie poci to norma , oryginalna opaska , zmienic na skrecana

jak wymiana węża nie pomoże, a sitko będzie na swoim miejscu i dalej będzie bulgotać to jest tak zapchane że pomoże tylko wymiana zbiorniczka

Opublikowano
  • Autor

Okazalo sie jednak , ze to sitko nie bylo na swoim miejscu . Sitko wrocilo na miejsce i dodatkowo zmienilem plyn i wspomaganie dziala jak nowe. Dzieki za pomoc.

Opublikowano

właśnie doczytałem u Ciebie ten problem , miałem to samo z tym że pompa to czasem ryczała ze aż wstyd zwłaszcza na podziemnym parkingu:grin: Sitko poprawione i nie było efektu gotowania pomidorówki :wink: a pompa znów zaczela cichuteńko pracować:banan:

moim skromnym zdaniem to plyn jak robi się jak błotko jest zbyt gesty ,stary zuzyty i zabrudzony to sprawia ze gdy pompa ma wysokie obroty poprostu sitko nie jest w stanie tego szlamu filtrowac i wypycha sitko :whistling:

Opublikowano
:) super ze pomogło
Opublikowano

Dobrze wiedziec o tym efekcie gotowanej pomidorówki.