Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie odpala, błąd G81

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie zaskoczyles mnie pisalem ci wyzej opcje i padl nastawnik ( rozlutowanie sie itp ) ja jak bym ci to zlutowal to szybciej silnik bokiem by wylecial jak by lut puscił ,sa specjalne preparaty na takie lutowanie.

po 2 jak pisalem wyzejjak by pompe zalozyla cala sprawna tak samo by odpalił od strzala

No faktycznie :decayed: cóż blaszki nastawnika były czyszczone preparatem Kontakt S a lutowane było przy pomocy pasty lutowniczej (ponoć tej najlepszej dostępnej w Polsce). Czemu to puściło nie wiem.

Jak do tego doszli już nie ważne. Ważne że naprawili :wink:

Jakbyś mieszkał w pobliżu Śląska to bym się może i pofatygował na przelutowanie nastawnika skoro się tak chwalisz :decayed::decayed:

---------- Post dopisany at 12:46 ---------- Poprzedni post napisany at 12:29 ----------

Trzeba było po prostu nie ruszać tego nastawnika. Byłby święty spokój no ale znaleźliśmy sporo opiłków na elektromagnesie więc jednak trzeba było to zrobić. Nastawnik był tylko dlatego ruszany bo auto czasem w czasie jazdy z dużymi prędkościami się "zakrztusi" aż szarpnie całą budą.

Opublikowano

pasta to do butow sie nadaje a nie na te blaszki.

ja kwas ze szecji kupuje do lutowania .nigdy to nie pusci chyba ze w 800st C

---------- Post dopisany at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany at 21:04 ----------

a mam dom w Zabrzu wiec moze kiedys w nim zamieszkam.

Opublikowano

---------- Post dopisany at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany at 21:04 ----------

Hehehe :D po podgrzaniu jest to twarda cyna ;) ale jednak coś nie tak z nią jest skoro puściła.

To jak zamieszkasz w Zabrzu to podjade na przelutowanie haha ;)

---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

Aha właśnie jak się wymienia czujnik temp. paliwa? Bo jak pisałem u mnie jest szrot.

Jaka jest nazwa i rozmiar tego trojkatnego klucza potrzebnego do odkrecenia dekla nastawnika?

Opublikowano

Hehehe :D po podgrzaniu jest to twarda cyna ;) ale jednak coś nie tak z nią jest skoro puściła.

To jak zamieszkasz w Zabrzu to podjade na przelutowanie haha ;)

---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

Aha właśnie jak się wymienia czujnik temp. paliwa? Bo jak pisałem u mnie jest szrot.

Jaka jest nazwa i rozmiar tego trojkatnego klucza potrzebnego do odkrecenia dekla nastawnika?

jedz do tego mechanika i ci czujnik wymieni

Opublikowano

lipna nasadke wez i nabij na to .czujniki temp paliwa posiadam jak cos nowe i uzywane.