Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

www.wysylajtaniej.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 2012 r wysyłałem paczke (nawet już nie pamietam co) podobno nie zmieściła sie w wymiarze i przyszła faktura korygująca (nie zapłaciłem bo paczka nie mogła ważyc 64kg) . Teraz dostałem wezwanie do zapłaty w innym wypadku trafi sprawa do sądu. Miał ktoś taki przypadek ? I Płacił ?

Opublikowano

ja miałem.

wysyłam ze strony sendit.pl.

Kurier zabrał jedną z paczek i gdzieś po dwóch tygodniach dostałem maila z fakturą korygującą że paka przekroczyła wagę 30 kg.

Odpisałem że nie ma hujka ponieważ było w niej 27 kg a DPD na to że paczki są ważone u Nich na urządzeniach które mają odpowiednie certyfikaty i nawet dostałem kopię takowego dokumentu.

Nie było sensu się kłócić - na początku chcieli 50 zeta dopłaty ale po krótkich negocjacjach dostałem papier na 18 złotych. Zapłaciłem i już z rok czasu mam spokój.

p.s.

wysyłam nadal z tej strony ponieważ mają bardzo tanie przesyłki - DPD do 30 kg - 15,21 pln

:hi:

---------- Post dopisany at 15:33 ---------- Poprzedni post napisany at 15:30 ----------

W 2012 r wysyłałem paczke (nawet już nie pamietam co) podobno nie zmieściła sie w wymiarze i przyszła faktura korygująca (nie zapłaciłem bo paczka nie mogła ważyc 64kg) . Teraz dostałem wezwanie do zapłaty w innym wypadku trafi sprawa do sądu. Miał ktoś taki przypadek ? I Płacił ?

Krzusiu - jeśli "nie zmieściła się w wymiarze " to niekoniecznie Im o wagę chodzi ale o obwód tejże przesyłki. Może ważyć jeden kilogram ale jeśli jest za długa/szeroka to przekracza ileś tam centymetrów i wtedy Ci liczą jako przesyłkę niestandardową.

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Tylko u mnei kwota to prawie 150zł

1 różnica wagi wymiarowej przesyłki nr

1ZY5074F6893820432 stwierdzono wagę 64,9 kg 51,45zł

2 duża paczka LP 1ZY5074F6893820432 szt. 1 64,57 zł

3 opłata karna za niezgodność zlecenia nr 30,75zł

Opublikowano

napiszą Ci tak jak i mnie że mają certyfikowane urządzenia ważące - bla bla bla itd. napisz odwołanie i zobacz co odpiszą - mają taki obowiązek.

Opublikowano
  • Autor

Poprosiłem o zdjecia/skany potwierdzające pomiar.

Opublikowano

mi kiedyś klient odesłał drabinę bo za dużo przęseł zamówił i na początku mial zaplacic 55,00zł a potem dostał fakturę korygujaca na ponad 200zl i wiem ze musiał zapłacić

Opublikowano

Jak sama nazwa mówi... przedsądowe wezwanie do zapłaty

Opublikowano

Jest mowa o wadze wymiarowej, czyli ewidentnie chodzi o wymiary przesyłki a nie o samą wagę.

Wymiary przesyłki są przeliczane na kg według jakiegoś tam wzoru - jest to tak zwana waga wolumetryczna.

Znajdź sobie wymiary tej paczki raz jeszcze przelicz cenę.

Opublikowano

wg mnie poszło o wymiary a nie wagę .

"przesyłki niestandardowe to takie których długość przekracza 120 cm lub szerokość 80 cm lub wysokość 80 cm lub suma długości i obwodu przekracza 300 cm"

Opublikowano
Jest mowa o wadze wymiarowej

To się nazywa waga gabarytowa a nie wymiarowa.

Opublikowano
Jest mowa o wadze wymiarowej

To się nazywa waga gabarytowa a nie wymiarowa.

Czytaj dalej, a dowiesz się, że fachowo to nazywa się "wolumetryczna".

Opublikowano

Ogólnie firmy kurierskie stosują nazwę "waga gabarytowa".

Robiłem w tym 3 lata więc wiem.

Opublikowano
Ogólnie firmy kurierskie stosują nazwę "waga gabarytowa".

Robiłem w tym 3 lata więc wiem.

Jak już tak bardzo chcesz się licytować, to ... robiłem w tym ponad 5 lat, robię w podobnej branży.

Większość dużych firm, światowych używa terminu wolumetryczna, ponieważ słowo wywodzi się z angielskiego.

Powszechnie używa się wielu nazw: wolumetryczna, wymiarowa, gabarytowa, przestrzenna. Według mojej wiedzy jednak najczęściej wolumetryczna.

Opublikowano

Mnie też wysyłajtaniej naliczyło jakieś dopłaty za paczkę sprzed pół roku.

Opublikowano
Powszechnie używa się wielu nazw: wolumetryczna, wymiarowa, gabarytowa, przestrzenna. Według mojej wiedzy jednak najczęściej wolumetryczna.

Według mojej gabarytowa.

Tak miałem na liście przewozowym w "Stolicy".

Ale jeszcze jest waga obiętościowa którą "Wysyłaj Taniej" używa :wink:

Opublikowano

Miałem podobnie a zorientowalem się jak mi pobranie następnej paczki pomnijeszyli o kwote tej wlasnie ''kary'':kwasny:

Opublikowano

Według mojej gabarytowa.

Tak miałem na liście przewozowym w "Stolicy".

Ale jeszcze jest waga obiętościowa którą "Wysyłaj Taniej" używa :wink:

Także waga przeliczeniowa...

Paczka może ważyć 5 kg a z gabarytów wyjdzie że waży z 30 i za taką kwotę Cię skasują :decayed:

Np folie bąbelkowe do pakowania paczek... lekkie a zajmuje dużo miejsca :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

11.jpg

Pozostaje tylko zapłacic ...... ?

Pisałem do nich @ ale nie przedstawili mi żadnego skanu potwierdzającego błednie wpisane dane .

Opublikowano

No to nie ładnie z ich strony.