Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Auto nie reaguje na kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kilka dni temu kupiłem Audi A4B8 z 2008 2.0 TDI i Wczoraj po włożeniu kluczyka do stacyjki, kluczyk został zablokowany że nie dało się wyciągnąć a na blacie nic się nie wyświetliło. Pojechałem do pracy drugim autem po powrocie wsiadłem do audi i po prostu odpaliło. Jakie mogą być tego przyczyny?

Opublikowano

Stacyjka sie zacina :wink: do wymiany bedzie pewnie .

Kompa podpinałes ? sa błedy ?

Opublikowano

Jeszcze nie podpinałem kompa bo dopiero co kupiłem auto i kabel to będzie kolejny zakup, a praca nie pozwala mi w najbliższych dniach podjechać do mechanika więc jeszcze nie wiem co pokaże. Może wiecie jaki jest koszt wymiany stacyjki i czy nie ma większych problemów z jej wymianą? A może można ją jakoś wyczyścić lub coś takiego?

Opublikowano

Moze byc stacyjka albo rygiel blokady kierownicy , bez kompa to trudno tak stwierdzic co sie dzieje .

Opublikowano

Ok jak będę miał wolne to postaram się podpiąć auto pod kompa, może się coś wyjaśni. Dzięki za zainteresowanie.

---------- Post dopisany 11-04-2014 at 12:17 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2014 at 22:07 ----------

Postanowiłem dobrać się do stacyjki i przy wyciąganiu jej kostka po prostu wyleciała. Ktoś musiał tam grzebać i nie zapiął odpowiednio zatrzasku.

Zapiąłem wszystko jak należy i narazie jest w porządku łapie za każdym razem.