siwusek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam. Czysciłem turbine wsadziłem nowe uszczelki po jakiś góra 2 miesiącach slysze gwizd patrze a tu spaliny mieszy turbo a kolektor leca czyli szlak trafil uszczelkę. Uszczelki kupiłem nowe jak czyscilem turbo czy ggdzieś popełniłem błąd? hmmm nie wiem dla tego was pytam może wina uszczelki?. Przed założeniem uszczelki załozylem na wiertarke kółko z miekkim włosiem i wyczysciłem z osadu zeby była prosta powieszchnia. Nie dawałem żadnych silikonów! Uszczelka nowa z 1 strony ma wytłoczenie czy to ma znaczenie z której strony dam czy od turbiny czy od kolektora?. Nie lepiej kupić uszczelkę taka jak by warstwową nie typowo metalową prosze o pomoc i info czy samą uszczelke kupię a nie cały zestaw Soryy za pisownie ale pisze na lapku jadąc autem
dasiu Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 U mnie między turbiną a kolektorem nie było żadnej uszczelki (AFN). Za to mój szwagier jak czyścił turbo chciał wymienić uszczelkę między turbiną a tłumikiem, kupił jakiś tam zestaw i tam już była uszczelka o której piszesz, on założył i jak do tej pory nic się złego nie dzieje. może u ciebie źle się coś ułożyło i dlatego wydmuchało?
PiterA4 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 zestaw elring nigdy mnie nie zawiodl,nakretki dales nowe??
siwusek Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2014 nie pamietam czy dałem nowe..
marjon Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 tam fabrycznie nie ma zadnej uszczelki wiec po co zakladac?? ja juz kilka razy turbo wyciagalem i nigdy uszczelki nie dawalem i zawsze wszystko ok:wink:
siwusek Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2014 kupilem zestaw wiec wsadziłem
marjon Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 a to nie Tobie czasem wysyłalem opis jak zmienic turbo?? bylo napisane tam wyraznie ze mozesz sobie darowac ta uszczelke:whistling:
jajcosz Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 mocno Ci gwiżdże ? jak jedziesz, czy cały czas ? bo ja właśnie wywaliłem kata i też mi gwiżdże ale dałem nową uszczelkę
siwusek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2014 gwizdac i tak bedzie tylko slychac szumy straszne jak bym samolotem leciał
chris.lkr Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 w silnikach AFN między turbo a kolektor wydechowy nie daje się uszczelki
Rekomendowane odpowiedzi