Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zawór n75 w 1.8T z 2.2T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mialem dzisiaj dziwny przypadek a mianowicie ruszylem, zminilem na 2 bieg, gaz w podloge i turbo zaczelo pompowac dopiero od ok 4,5tys obr, a do tych 4,5 bylo ledwo powyzej zera, nastapilo szarpniecie i poszedl jak burza(mam boosta). Pozniej raczej bylo normlanie tylko ze turbo czasami wstaje od 2,5 a czasami od 3 tys obr. Dostalem sie do n75 i zauwazylem ze jest on o nr. 034 906 283 K (2.2T) wiec ktos juz majstrował. Planuje go wyjac i troche wyczyscic. I moje pytanie jest takie: Jak powinien byl on wlozony? Jedni pisza ze dluzszym kroccem do rury dolotowej a inni ze do gruszki. Jak go poprawnie zalozyc? Dodam ze laduje mi do 0,5b.

Opublikowano

Masz bana na google-grafike ???

Jest tego zatrzęsienie.

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie kazdy mowi inaczej. Jedni mowia ze ma byc jak oryginal a inni ze odwrotnie.

Opublikowano

dlugi w rure. gniazdo wtyczki skierowane w strone filtra

Opublikowano
  • Autor

Wyjalem n75, wcisnalem tam troche wd i zalozylem i boost pokazuje max 0,6b a wczesniej max 0,5b, czyli widac poprawe, ale czasami jest tak ze wbije 2,3 bieg, gaz do konca, ladnie wchodzi na obroty, turbo pompuje ladnie az tu nagle przy np. 4500-5000 czuc wyrazne spowolnienie i za 2 sekundy znow wbicie w siedzenie, jakby turbo na chwile obnizylo doladowanie i znow dobilo. Zalozylem tak jak powinien byc oryginal bo inaczej sie nie da. Albo kostka do n75 nie wejdzie bo rura od dolotu przeszkadza a jak wezme zeby wtyk do kostki przy n75 byl z tylu to znow wezyk z muszli od turba za krotki.

Dodam ze te 2 krotkie co sa przy n75 krocce sa przelotowe, czyli mozna wdmuchnac i zaciagnac powietrze i drugim wyleci, jednak w tym najdluzszym ani zassac powietrza ani wdmuchnac.

Teraz mam podpiete tak ze najdluzszy do rury, srodkowy do muszli od turbo a pozostaly do gruszki.

Czy to nagle spowolnienie samochodu przy wyzszych obrotach i znow nagle przyspieszenie moze byc przyczyna n75? Uszkodzony czy zle podpiety?

Opublikowano

Jak piszesz o tym przerywaniu przy 4.5-5 tys to mi na myśl przyszła usterka znajomego w Golfie 1.8t AGU, czujnik położenia wału miał walnięty i właśnie w takim przedziale mu przerywało jakby zalewał się silnik

Opublikowano

walu czy walkow?rozumiem ze walu korbowego?

Opublikowano

Tak, zgadza się. Napisałem dlatego, bo mi się z usterką u kolegi skojarzyło, więc może to jakoś naprowadzi. Bo tak to autko szło dobrze, tylko właśnie w tym przedziale 4.5-5 tys przerywało jakby zalewało świece albo odcięcie zapłonu. Wymiana czujnika pomogła u niego. Jakby ktoś potrzebował to mogę podpytać się go konkretniej o tą usterkę.