Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

gwint na seryjnych alu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ogólnie to mam tylko sprężyny obniżające :naughty:

Teraz mam jeszcze zimówki 215 ale jakbym przy nich założył dystansy to przypuszczam że by mogły obcierać przy obciążeniu lub jakiś nierównościach o nadkola :kwasny:

Dlatego chcę zapodać 205 i wtedy kukać ile mm mogę dać szerzej

A co ze śrubami ? tyle ile mm ma dystans tyle mm dłuższe śruby ?

Opublikowano

wygląd wyglądem ale najważniejsze że nie przyciera się lusterkami o asfalt w zakrętach

Opublikowano
A co ze śrubami ? tyle ile mm ma dystans tyle mm dłuższe śruby ?

Dokładnie.

Opublikowano
Ogólnie jest fajny widok bo im mniejsza felga przy gwincie tym auto niżej siedzi
:think2:

Na logikę biorąc to tak to wygląda.

Przecież z podkręceniem gwintu ogranicza Cię nadkole albo felga,wiec im felga ma większą średnicę tym bardziej będzie nas ograniczać:decayed:

Opublikowano
wygląd wyglądem ale najważniejsze że nie przyciera się lusterkami o asfalt w zakrętach

No raczej :decayed:

W sobotę lecę zakładać lato i będę kombinował z dystansami :wink:

Opublikowano
Ogólnie jest fajny widok bo im mniejsza felga przy gwincie tym auto niżej siedzi

Przecież z podkręceniem gwintu ogranicza Cię nadkole albo felga,wiec im felga ma większą średnicę tym bardziej będzie nas ograniczać:decayed:

Naprawdę koło na feldze 18" jest większe niż koło na feldze 15"? :wink:

Opublikowano

Ogolnie jak przymierzylem kolo 16" i 18" to wielkiej roznicy nie bylo.. moze bylyby takie same na aucie bo to bylo na trawie, wiec nie do konca rowno :) a co do opuszczania gwintu to ogranicza nas szerokosc felgi i ET. Bo chodzi o to, ze felga wystaje bardziej i przy nizszym ustawieniu obciera o nadkole albo jak jest szeroka w c**j lub na dystansie to o sam blotnik :)

Opublikowano

Niby tak:polew:

Michał żeby z 16 założyć 18 to trzeba pod lewarować jeszcze trochę a żeby weszło.

Tak jak piszesz et i szerokość felgi to jedno a cale to inna sprawa:decayed:

Opublikowano

No dokladnie jak zmienialem z 16 na 18 to dalem troche do gory. Ale to wszystko przez nadkole bo kolo jest szersze i ocieraloby :) cale kolo 205/55/16 i 225/40/18 sa mniej wiecej takie same :D

Opublikowano

No skoro masz 225 to na pewno jest szersze co do wysokości to chyba prawie to samo :wink:

Opublikowano

No to tez wlasnie o tym mowie :D ze glownie od tego jak gwint obnizymy zalezy szerokosc felgi i ET :wink: Bo wlasnie cale kola sa mniej wiecej takie same

Opublikowano

Nie duża ale róznica jest , ja po zmianie z 17 na 15 miałem problem wyjechać z podwórka

Opublikowano

No dokladnie niby cos tam, ale zawsze jest

Opublikowano

A mnie kolo z wulkanizacji dziś przytemperował :kox:

Powiedział że jak założę 205 50 to będę szorował po asfalcie i za hu.. nie będzie komfortu :kwasny:

Autem czasem żona lata więc obawa jest czy czegoś nie zostawi za sobą... :facepalm:

Opublikowano

No to ogolnie wiadomo, ze na glebie ogolnie trzeba w chu* uwazac :wink: ja np na 18" mniej uwazam niz na 16" ale i tak bardzo.. ale to dlatego, ze na zawieszeniu podnioslem auto :) przy duzym kole trzeba uwazc bardziej na dziury zeby nie skrzywic, a przy glebie na wszystko :D

Opublikowano

Taki chleb powszedni tuningowca albo wygląd i uważać na wszystko co się da albo komfort:decayed:

Opublikowano
Taki chleb powszedni tuningowca albo wygląd i uważać na wszystko co się da albo komfort:decayed:

Szczerze to nawet na tych 205 55 jest ogień... :decayed: